Rapporter fra Tyskland: – Forhandlingene om Mané pågår, og det er håp om enighet

Fra Tyskland rapporteres det at Sadio Mané nærmer seg Bayern München. Ser vi en dominoeffekt på overgangsfronten i fotball-Europa?

Bayern München har den siste uken fått to bud avslått på Sadio Mané. Budene har blitt omtalt som både «latterlige» og «fornærmende», og i det siste budet måtte senegaleseren vinne Champions League og Ballon d’Or de tre neste sesongene for at Liverpool skulle få den fulle overgangssummen.

De røde har krevd i overkant av 42 millioner pund for spilleren som har ett år igjen av avtalen sin på Anfield.

Nå kommer det en oppdatering fra Tyskland, der Florian Plettenberg rapporterer for tyske Sky Sport.

Han melder at Bayern har snakket med Mané, og at spilleren har hatt en positiv telefonsamtale med manager Julian Nagelsmann. Der skal 30-åringen ha gjort det klart at han ønsker å komme til Bayern.

Den tyske klubben skal ha blitt imponert over at Mané ikke hadde noen nykker, og at han var klar på at han ville gjøre sitt beste uansett hvilken posisjon han ble brukt i.

Positiv utvikling

Plettenberg melder videre at Mané er tiltenkt en rolle som en leder i Bayern-troppen, og hierkiet i klubben håper at spillere som Kingsley Coman og Leroy Sané vil ta spillet sitt til et nytt nivå ved å spille sammen med ham.

Forhandlingene mellom klubbene pågår fortsatt, og er positive. En løsning virker veldig sannsynlig, rapporterer han videre.

Akkurat nå skal avstanden mellom klubbene være på 10 millioner euro (£8,5M) Bayern tilbyr 35 millioner euro inkludert bonuser, mens Liverpool ønsker 45 millioner euro, ifølge samme kilde.

Dominoeffekt?

En kan se antydninger til en dominoeffekt mellom storklubbene i Europa med disse overgangene.

1. The Telegraph rapporterer at Manchester United formelt har startet samtaler forhandlinger om kjøp av Frankie de Jong fra Barcelona, for et sted mellom 65 og 85 millioner pund.

2. Barcelona er klubben Robert Lewandowski ønsker seg til, og han har gjort det klart at han vil forlate Bayern. Prislappen Bayern har satt, er 50 millioner euro – 42,6 millioner pund.

3. Det er ca den samme summen Liverpool krever for Mané, som er i samme situasjon som Lewandowski, men er tre år yngre.

4. Med salg av Mané til Bayern, vil Liverpool ha halvparten av midlene Benfica krever for å slippe Darwin Nunez. Der meldes det at en avtale er så godt som klar.