Lagkamerat om Nunez– Han blir en av de beste spissene i verden. Den største utfordringen blir språket

Adel Taarabt har vært lagkamerat med Darwin Nunez i Benfica de to siste sesongene.

Søndag kom den gledelige meldingen om at Liverpool og Benfica hadde kommet til enighet, og at Darwin Nunez kommer til å bli Liverpool-spiller i neste uke.

De neste dagene skal han gjennom de medisinske undersøkelsene, før han signerer en seksårskontrakt på Anfield. Med det har de røde fått på plass den angriperen Jürgen Klopp ønsket seg, i en sommer der Sadio Mané ser ut til å dra videre for å fortsette karrieren i Tyskland.

Mange vil huske midtbanespilleren Adel Taarabt fra Tottenham, Queens Park Rangers og Fulham i engelsk fotball. Han har vært Benfica-spiller siden 2015, og var involvert da Liverpool møtte Benfica i kvartfinalene i Champions League i vår.

Han snakker veldig varmt om sin lagkamerat Nunez.

– Jeg liker spisser som er egoistiske, og som kun vil score. Det er noe jeg liker, spisser som avslutter. Nunez har den egenskapen. Dersom han ikke scorer, er han ikke fornøyd, men han vil likevel jobbe så hardt for laget, sier Taarabt til Talksport. Sitatene er gjengitt av Liverpool Echo.

Marokkaneren utdyper hva det er med spissen Liverpool er i ferd med å kjøpe.

– Han er i så god form, og du kan se på kroppen hans at han er en skikkelig atlet. Han er en maskin, og slik jeg ser det vil han helt sikkert score mål i Premier League, sier han.

Kan bli en av verdens beste

Han føler seg sikker på at han kan levere på samme måte som han gjorde i den portugisiske serien.

– 100 prosent. Du kunne se det i Premier League, og i de to kampene han hadde mot Liverpool. Han var utrolig. Selv etter kampen, returoppgjøret da han scoret, så gikk Klopp direkte bort til ham og sa «hvilken spiller!». Liverpool kjøpte Luis Diaz fra Porto, og alle kunne se hvor god han var.

Han tror det er språket som er den største utfordringen.

– Med Darwin… Jeg vet ikke om det er offisielt eller sikkert at Benfica vil selge, men jeg har lest rapportene. For Darwin tror jeg den største utfordringen blir språket, for det er viktig når du kommer til England. Han er som en miks av Edinson Cavani og Luis Suarez. Han er hodesterk, kan gå i bakrom, for meg er han som en miks av de to, sier han til radiokanalen.

TIL LIVERPOOL: De røde betaler 85 millioner pund for Darwin Nunez.

TIL LIVERPOOL: De røde betaler 85 millioner pund for Darwin Nunez.

– Denne sesongen scoret han 34 mål, og seks av dem i Champions League. To mål mot Barcelona og Liverpool, og scoring mot Bayern. Det viktigste er at han holder seg fokusert, og det eneste jeg kan se som en utfordring er språkbarrieren.

Taarabt ble imponert allerede på første trening.

– Da han kom fra Almeria var det egentlig ingen som kjente til ham, men han kom for en stor sum og mange var overrasket. Da vi så ham på den første treningen forsto vi at han kom til å bli en av de beste spissene i verden, sier den tidligere Tottenham-spilleren.