Irsk stortalent vil skrive under for Liverpool i juli

Derry Citys unge stortalent Trent Kone-Doherty vil slutte seg til Liverpool i neste måned.

Derry Citys U17-manager Gerald Boyle tror Trent-Kone Doherty har alle egenskapene til å lykkes i Liverpool, foran overgangen i neste måned.

Liverpool Echo viser til rapporter fra Irland som forteller at tenåringen offisielt vil bli Liverpool-spiller i juli. 

Kone-Doherty er en del av Derrys førstelagstropp, og fikk sin førstelagsdebut tidligere i år.

Tenåringen har spilt åtte ganger for Irlands U16- og U17-landslag, og har scoret to mål på disse kampene.

Liverpool kan ikke lenger signere utenlandske spillere under 18 år på grunn av Brexit, og det har tvunget Liverpool til å finkjemme markedet på de britiske øyer mer nøye. Det har ført til at talenter som Kaide Gordon, Bobby Clark, Ben Doak, Fabio Carvalho og Calvin Ramsay har ankommet klubben siden begynnelsen av 2021. 

Har en X-faktor

– Trent har utvilsomt egenskapene til å gjøre det bra i Liverpool. Han har en X-faktor. Han har noe spesielt. Han er utmerket en-mot-en. Han er svært hurtig, men det viktigste er at han har strålende holdninger, sier Boyle til Derry Journal.

– Han er svært mottakelig for informasjon. Han ønsker å lære hele tiden, og er også svært hyggelig med sine lagkamerater. Dette er gode kvaliteter, i tillegg til hans fysiske og tekniske kvaliteter, som vil ta ham langt. Han er en strålende gutt å jobbe med, som hele tiden ønsker å lære og bli bedre. Det blir selvsagt tøft. Premier League er et tøft miljø, det vet vi, men Trent har virkelig en god sjanse, for han har noe spesielt.

– Liverpool er en klubb som går for kvalitet isteden for kvantitet. De har ikke så mange spillere ved sitt akademi. Alle som har jobbet med Trent opp gjennom årene har hjulpet ham på reisen til Liverpool. Det ligger selvsagt et naturtalent i bunn, og hans familie har også lagt ned en stor innsats for ham.

Kone-Doherty er høyrebeint, og kan spille på begge flankene. Gutten, som fyller 16 årom fire dager, har en far av afrikansk opprinnelse og en mor fra Derry. 

De røde må betale et lavt sekssifret kompensasjonsbeløp til Derry City for å sikre seg spilleren.