Liverpool skal være klare til å betale rekordsum for Nunez

Liverpool sies å være trygge på at Darwin Nunez kommer til Anfield for det som vil være en rekordsum.

Onsdag 8. juni har vært den store Darwin Nunez-dagen. Først skrev et samlet Liverpool-pressekorps at uruguayaneren er det største overgangsmålet denne sommeren. Deretter fulgte portugisisk media opp med at de personlige betingelsene allerede skal være i boks og at overgangen nærmer seg å være et faktum. 

Nå har de engelske journalistene hektet seg på igjen, og de kommer med gode nyheter for Liverpool-supporterne. 

«Liverpool er mer og mer trygge på at de kommer til å signere Darwin Nunez fra Benfica», skriver Neil Jones i Goal, samtidig som han legger til at Sadio Mané nærmer seg Bayern München.

Benfica skal kreve 100 millioner euro for sin stjernespiss, om lag 85 millioner pund. En løsning som har vært omtalt er 80 millioner euro på direkten og 20 millioner avhengig av klausuler. Skulle Benfica få det de ønsker, vil Liverpool slå sin egen klubbrekord når det kommer til overgangssum. Virgil van Dijk er den dyreste spilleren de røde har kjøpt. Han kostet 75 millioner pund. 

Nunez vil til Liverpool, ikke United

Manchester United er også veldig interessert i Nunez, men 22-åringen, som har bursdag om et par uker, skal ønske seg til Anfield, blant annet fordi han der får spille Champions League-fotball. 

Andy Hunter og Fabrizio Romano har i en artikkel for The Guardian slått fast at Nunez foretrekker Liverpool. 

En klubb som håper at overgangssummen skal bli så høy som mulig er for øvrig spanske Almeria, som rykket opp til La Liga denne sesongen. De har krav på 20 prosent av overskuddet Benfica gjør på handelen. Nunez kostet 24 millioner euro da han ble hentet fra spanjolene for to år siden.

James Pearce i The Athletic skriver også at Liverpools tro på å sikre seg Nunez stadig vokser. Dersom klubbens nylig forfremmede sportsdirektør Julian Ward klarer å sikre en akseptabel sum for Mané samtidig som han hanker inn Nunez som erstatter, vil nok få tvile på at klubben er i gode hender på overgangsmarkedet også uten genierklærte Michael Edwards. 

Enighet

En av de fremste fotballjournalistene i Portugal, Pedro Sepulveda i avisen SIC, meldte onsdag ettermiddag at de røde allerede har kommet til enighet med Benfica om en overgangssum. 

Manu Sainzog italienske Gianluigi Longari er andre journalister som meldte at Nunez nærmer seg Liverpool, og de sitter på samme informasjon som Sepulveda når det gjelder overgangssum. Longari går ikke like langt som Sepulveda når det gjelder enighet mellom klubbene, men han melder på sin side at det er enighet om de personlige betingelsene til 22-åringen.

Longari følger opp onsdag kveld med å skrive at Nunez aldri har vært nærmere å bli Liverpool-spiller enn det han er for øyeblikket.