– Nå må jeg hvile

Virgil van Dijk bekrefter at han tar ferie etter en maratonsesong med klubb- og landslag, og kommer derfor ikke til å spille Nederlands tre siste Nations League-kamper i juni.

Nederland har Nations League-kamper borte mot Wales onsdag 8.juni, hjemme mot Polen lørdag om en uke, den 11. juni, og så hjemme mot Wales tirsdag 14. juni. Disse spilles uten Virgil van Dijk på banen. Det bekrefter Liverpool-stopperen selv på Twitter.

– Jeg vil fortsette jobben for å bli bedre, men nå er det tid for å hvile og skru helt av. Takk til mine lagkamerater, staben og fansen både i Liverpool og Nederland. Ser dere neste sesong, skriver nederlenderen.

Midtstopperen spilte 51 av 63 Liverpool-kamper denne sesongen, i tillegg til ni landskamper for Nederland, der han er landslagskaptien. 

Fredag kveld ledet han Nederland for niende og siste gang denne sesongen, da de slo Belgia 4-1 på bortebane i Nations League. Liverpool-stopperen spilte hele kampen, og fikk et gult kort i sluttminuttene, i en kamp hvor Belgia fikk et trøstemål på overtid.

Skal lade batteriene i fire uker

Nå får han en hel måned ferie før Liverpool starter sin preseason den 4. juli.

– Sesongen min er over. En sesong hvor jeg hadde noen tøffe stunder, men mest av alt glade stunder. Jeg var glad for at jeg kunne bidra igjen, etter å ha vært ute så lenge, skriver forsvarsspilleren og tenker da på korsbåndskaden som holdt ham ute nesten hele forrige sesong. 

– Jeg føler meg velsignet og priviligert, og tar virkelig ikke noe av dette for gitt, avslutter han.