Takker for seg etter over ti år med opp- og nedturer

På et tidspunkt så det veldig lovende ut for Sheyi Ojo i Liverpool. Men det ble bare nesten.

Sheyi Ojo takker for seg etter over ti år som Liverpool-spiller når kontrakten løper ut ved utgangen av inneværende måned. Kantspilleren, som fyller 25 år på søndag, har i et innlegg på Instagram oppsummert det som har vært et opphold på Merseyside som har gitt mye glede, men samtidig vært krevende - ikke minst fordi de siste årene stort sett aldri ble tilbrakt på Merseyside. 

«Mange vakre øyeblikk og minner, men viktigst av alt har den konstante støtten fra supporterne vært», skriver Ojo, som føler seg meget heldig som har fått lov til å spille i den røde drakten.  

«Jeg kom til Liverpool som 14-åring, og jeg kunne aldri sett for meg hvilken reise det skulle bli. Både på og utenfor banen. Fra å komme gjennom akademiet til å spille på høyeste nivå. Erfaringene på veien, i Europa, på turer. Tilbakeslagene og skadene, og feilene. Jeg har lært å være tålmodig. Den fysiske og mentale utfordringen som kommer ved å gå på lån til ulike klubber. Det er en unik historie, og jeg er takknemlig», skriver han.

Fikk mye tillit

Ojo var en av de Jürgen Klopp så til i tyskerens første sesong som manager på Anfield. Da Liverpool etter hvert prioriterte Europa League åpnet det seg muligheter for unge spillere i ligaen, og Ojo var en av dem som imponerte. 

Av totalt 13 førstelagskamper for Liverpool, kom elleve i 2015/16-sesongen. Samtlige kamper med Liverbirden på brystet kom under Klopps ledelse, og engelskmannen fikk med seg en scoring og fire målgivende pasninger på veien. 

Den siste kampen for Liverpool kom for over fem år siden, som innbytter i en omkamp i FA-cupen mot Plymouth. Siden den gang er det utlån som har preget Ojos karriere. Til Fulham, Reims, Rangers, Cardiff og senest Millwall, der han tilbrakte forrige sesong. 

Skader har utvilsomt bremset utviklingen til Ojo, som kun fikk 18 ligakamper for London-klubben forrige sesong. Det var derfor ingen overraskelse at han var blant navnene som dukket opp da Liverpool kunngjorde listen over spillere som forlater klubben vederlagsfritt i sommer. 

På vei til Tyrkia? 

Ifølge tyrkiske kilder på Twitter kan Ojo være på vei til tyrkisk fotball for å fortsette karrieren. Antalyaspor, som spiller i toppdivisjonen, skal være nære en avtale for Ojo. 

I så fall følger han i fotsporene til en annen kantspiller som i sin tid var ung og lovende, nemlig Jordon Ibe, som i vinter sluttet seg til Adanaspor.