Billy Hogan har kommet med sitt svar etter etter etterforskningen av Champions League-finalen

Liverpools CEO er takknemlig for unnskyldningen supporterne fikk fra Senatet. Han forventer også at det kommer noe lignende fra den franske regjeringen.

Tidligere i dag holdt det franske senatet en pressekonferanse vedrørende Champions League-finalen i Paris. Der kom de frem til at supporterne ikke hadde skyld i problemene som oppstod utenfor stadionanlegget.

– Liverpool-fansen har blitt presentert som menneskene som hovedsaklig hadde skyld i alle disse problemene. Det er ikke riktig, sa François-Noël Buffet fra det franske senatet.

I kveld har Liverpools CEO Billy Hogan kommet med en uttalelse etter pressekonferansen tidligere i dag.

– Jeg tror det vi ser fra Senatet er at fansen ikke får skylden for problemene, og at det var basert på flere feil fra de organisasjonsansvarlige og ikke laget av fansen, sier Hogan til liverpoolfc.com.

FØR KAMP: Noen supportere kom inn, mens andre ikke gjorde det. Det franske senatet bekreftet i dag at supporterne ikke hadde noe skyld i problemene som oppstod.

FØR KAMP: Noen supportere kom inn, mens andre ikke gjorde det. Det franske senatet bekreftet i dag at supporterne ikke hadde noe skyld i problemene som oppstod.

Forventer flere beklagelser

På pressekonferansen fikk Liverpool- og Real Madrid-supporterne en unnskyldning fra det franske senatet. Det bør også komme fra den franske regjeringen, mener Hogan.

– Jeg ble veldig oppmuntret av å se en av senatorene unnskylde seg spesifikt til supporterne. Jeg vil be om at den franske regjeringen gjør det samme. Vi håper de vi gi en fortjent beklagelse.

UEFAs etterforskning vil ikke bli fremlagt før til høsten. Hogan håper at de vil bruke det franske senatets rapport i sitt arbeid, og at den franske regjeringen støtter Senatets konklusjon.

– Det er noe vi selvfølgelig ønsker. Vi vil gjenta at ingen supportere eller annet skal måtte forholde seg til det både Liverpool- og Real Madrid fansen måtte oppleve den kvelden på Stade de France.

– Jeg håper og forventer at denne etterforskningen vil være en del av UEFAs etterforskning også, sier han.

Til slutt vil han takke supporterne. 

– Vi vet at det som skjedde den kvelden var ekstremt traumatiserende for flere tusen mennesker som skulle til å ha en av sine største ønsker oppfylt. Jeg vil gi et en stor til alle supporterne.