Damelaget fortsetter forsterke før Super League-returen

Liverpool henter erfaring før de skal spille i toppdivisjonen igjen.

Liverpool FC Women fortsetter forberede seg på Super League-livet, etter opprykket fra Championship.

Forrige uke ble den finske landslagsspilleren Emma Koivisto klar. 27-åringen er en allsidig spiller med erfaring fra Brighton & Hove Albion Women.

Finnen kan følges nærmere på norske TV-skjermer under EM, hvor Finland er i gruppe B med Tyskland, Spania og Danmark.

Henter tidligere elev

I går, mandag, ble Gilly Flaherty kunngjort som Liverpool-spiller.

30-åringen er en erfaren forsvarsspiller som blant annet var kaptein i fire år for West Ham United Women, før hun nå kommer til Matt Beards lag.

Trener Beard kjenner midtstopperen fra tiden i West Ham

Hun har tidligere spilt for Arsenal og Chelsea Women og vet med andre ord hvordan det er å vinne.

Fornøyd trener

Matt Beard har dette å si om sine nye jenter:

– Emma vil først og fremst bringe allsidighet da hun har spilt i en rekke posisjoner i Brighton. Venstreback, høyreback, kant, men vi ser på hennes beste posisjon som vingbacken.

– Hun er god en-mot-en, teknisk er hun veldig bra med ballen, veldig atletisk, kvikk og kan komme seg opp og ned. Jeg tror bare at med det måten vi spiller på, vil hun passe perfekt inn med sine offensive kvaliteter.

Om Gilly Flaherty: 

– Gapet mellom Championship til Women’s Super League blir større for hvert år. Jeg har jobbet med Gilly før og fulgt hennes karriere i Arsenal og Chelsea. Hun er en fantastisk forsvarer, en flott person og jeg ser frem til å jobbe med henne igjen.

– Hun kan spille midtstopper, hun kan spille i den sittende midtbanerollen, som hun har gjort noen ganger i karrieren, så igjen er det litt allsidighet.