David Moores er død

Den tidligere Liverpool-eieren har gått bort.

15. mars 1946 ble David Moores født i Lancashire, rett inn i en av landets mest kjente og respekterte entreprenør-familier.

Nå bekrefter Liverpool FC at den tidligere eieren har gått bort.

Familien hans eide Liverpool i over 50 år. Moores var ærespresident på livstid i klubben.

Moores ønsket det beste for klubben og følte at han ikke hadde kapital nok til å ta Liverpool videre. Blant annet for å gjennomføre det nye stadionprosjektet.

Angret på at han solgte

Sheikh Mohammed og DIC var aktuelle, men som vi vet endte det med amerikanske eierskap. 

Hans styre i Liverpool varte fra 1991 til 2007, da Moores satt med 51 prosent av aksjene. I ettertid har han uttalt at han angrer stort på at han endte opp med å selge klubben til amerikanerne Tom Hicks og George Gillett.

Davids onkel, Sir John Moores, startet Littlewoods, som på 1980-tallet var blant de største firmaene i Europa av sitt slag. Han hadde i flere år kontroll over byrival Everton.

Privat var David gift med Miss England 1974, Kathy Anders. Hun omkom i en bilulykke som 26-åring. Moores giftet seg senere med Marge Walmsley i 1983.

En mann av folket

Liverpool.nos tidligere redaktør og grunnlegger Torbjørn Flatin beskriver den nylig avdøde eieren som en mann av folket, som levde drømmen om å eie klubben han elsket.

– Det jeg først og fremst forbinder med David Moores er historien om han som stod på The Kop med Liverpool-skjerf, og senere ble klubbens eier. Han fikk lov til å styre Liverpool, en drøm man selv kanskje har hatt. Hjertet var alltid på rett sted, selv om det ikke alltid er den beste løsningen, forteller han i telefonen etter nyheten kom.

PARADE I 2001: Her hilser David Moores og Gerard Houllier til folket, etter at Alavés ble slått etter golden goal i finalen.

PARADE I 2001: Her hilser David Moores og Gerard Houllier til folket, etter at Alavés ble slått etter golden goal i finalen.

– På en måte er det vanskelig å kritisere han for noe, for han kom inn på et vanskelig tidspunkt med Premier League, rike eiere og Ferguson i United. Det var selvfølgelig trist at han endte opp med å selge til feil eiere, og det vil jeg tro han tenkte mye på i ettertid.

– Han ble dessverre mer eller mindre fryst ut av klubben, så sånn sett ble det en ulykkelig slutt for han. Han bodde i Lake District, nord for Liverpool, så jeg er helt sikker på at han fulgte klubben nøye hele veien, selv om han ikke var en del av det lenger. Han vil alltid være en del av Liverpool-historien, selv om mye av hans ettermæle blir på at han solgte feil i 2007.

– Jeg tror mange Liverpool-supportere likevel har sympati for David Moores, og en oppfatning av at hjertet hans alltid var på riktig sted.