Fabinho var ekstremt skuffet etter finaletapet i Paris, men alt endret seg da han kom tilbake til Liverpool

Den brasilianske midtbanespilleren ville ikke ha en parade etter forrige sesong. Han er sjeleglad for at det ble slik likevel.

Liverpool hadde tapt og ingenting så lyst ut for 28-åringen fra Sao Paulo. Det var duket for en trofeparade dagen etter, men det var ikke akkurat det Fabinho ville bruke morgendagen på etter en skuffende kveld i Paris. Han var også med på paraden etter den forrige Champions League-tittelen, men brasilianeren var ikke sikker på om dette ville bli det samme.

– Jeg ville egentlig ikke ha en parade. Jeg var veldig skuffet over tapet, og det føltes som vi hadde gått glipp av noe stort, sier Liverpools anker til The Athletic.

– Alt endret seg da vi kom tilbake til Liverpool. Det var rett og slett det beste som kunne skjedd oss. Det hjalp å se at folk satte pris på oss selv om vi skuffet dem, fortsetter han.

ALT ENDRET SEG: Fabinho storkoste seg med sine lagkamerater på Liverpool-bussen da laget feiret to trofeer med supporterne.

ALT ENDRET SEG: Fabinho storkoste seg med sine lagkamerater på Liverpool-bussen da laget feiret to trofeer med supporterne.

Hjemme i Liverpool ventet nemlig flere hundretusen supportere fra alle verdens hjørner. Den labre stemningen på flyet hjem fra den franske hovedstaden endret seg drastisk da Liverpool by ble malt i rød farger til en hyllest over den gode sesongen Fabinho og hans lagkamerater hadde hatt. Det satt brasilianeren pris på.

– Jeg er glad, selv om vi tapte. Vi delte det øyeblikket med dem og det er ikke normalt å vinne to trofeer på en sesong uansett. Jo mer jeg tenker over det jo mer setter jeg stor pris på fjorårets sesong. Vi var så nærme Premier League og Champions League, sier han.

Venter barn

Nå venter en ny, men annerledes sesong for brasilianeren. På hjemmebane har han og konen nemlig annonsert at de skal bli foreldre. Da trekker han fort i trådene mellom hans egen familie og hans «nye familie». 

– Det vil bli fint å få en liten scouser! Folk forteller meg at det vil endre livet mitt, ler han og fortsetter.

– Guttene sier: «Kos deg med å sove nå for det kommer til å endre livet ditt». Jeg kan alltid gå til dem om jeg trenger tips. Bobby (Firmino) og Ali (Alisson) har tre unger hver så det vet hva de snakker om. 

Nå blir spørsmålet bare om hvordan Fabinhos nye unge skal kommunisere med familien.

–Jeg håper de forstår hva han sier når han snakker, ler brasilianeren.

I sommer har 28-åringen tilbrakt ferien i Brasil. Etter at koronapandemien slo til har det vært vanskelig for søramerikanere å reise hjem for å se sine kjære. Brasilianeren er veldig takknemlig for at muligheten åpnet seg denne sommeren.

– Det var den første gangen alle var samlet siden starten av pandemien. Det var spesielt å se dem igjen. Vi mistet noen medlemmer på grunn av covid så det var mye følelser knyttet til dette, forteller han.

Under den relativt korte ferien begynte likevel Fabinho å savne hans andre hjem. Ved flere anledninger har han sendt meldinger til lagkameratene og fortalt dem om at han savnet dem. 

– Det har vært flott å være tilbake igjen i oppkjøringen, for jeg føler virkelig at jeg er en del av Liverpool-familien. Dette føles som hjemme nå.

TILBAKE I RØDT: Fabinho er ekstatisk over å være i gang igjen med en ny sesong for Liverpool.

TILBAKE I RØDT: Fabinho er ekstatisk over å være i gang igjen med en ny sesong for Liverpool.

Vanskelig sesong i vente

Nå ser Fabinho frem til en ny sesong, hvor han og de røde forhåpentligvis kan forbedre fjorårets sesong. Det blir ikke enkelt, spesielt med tanke på hvor høyt nivået i ligaen er for øyeblikket.

– City er naturligvis favoritter. Du kan spille en fantastisk sesong, med over 90 poeng, og fremdeles ikke vinne. Vi vet at hver kamp må være perfekt for å ta trofeet hjem.

Denne sommeren har Liverpool hentet forsterkninger i Calvin Ramsey, Fabio Carvalho og DarwinNúñez, men det er ikke bare de røde som har forsterket seg før en ny sesong er i gang igjen om tre uker.

– City kjøper alltid hver sommer, og denne gangen med (Erling) Haaland. Det vil bli en god kamp, men det er også flere.

– Tottenham har kjøpt noen gode spillere, Arsenal også med Gabriel Jesus. Chelsea vil nok være der. Alle har inverstert i laget for å slå City. Det betyr at Premier League vil være på et ekstremt høyt nivå denne sesongen, mener Fabinho.