Forklarer hvorfor Gomez havnet bak i køen i fjor

Joe Gomez måtte finne seg i å være fjerdevalg på stopperplass.

I et oppkjøringsintervju med liverpoolfc.com forklarer Jürgen Klopp hvorfor Joe Gomez endte opp som fjerdevalg på stopperplass forrige sesong, bak Virgil van Dijk, Joel Matip og Ibrahima Konaté. 

– Vi hadde tre midtstoppere som kom tilbake fra langtidsskader for et år siden, og det er ikke så vanskelig å forklare situasjonen. Virgil trenger vi ikke diskutere, han var på et veldig høyt nivå. Joel kom tilbake først og hadde best treningsgrunnlag, og vi trenger ikke snakke om hans kvaliteter, sier Klopp og fortsetter: 

– Ibou var ny og kom også tilbake fra en langtidsskade, og trengte litt tid for å finne seg til rette i troppen. Han leverte fra første stund, men måtte ha litt tid til å tilpasse seg. Joey trente bare litt mer tid, og slik er det noen ganger. Så fikk han en liten skade igjen, noe som er vanlig etter så lang tid ute. Det førte til at han havnet i den posisjonen, men jeg tror ikke noen trenger en påminnelse om hvor bra han spilte, spesielt i andre halvdel av sesongen. Han er verdensklasse, sier Klopp. 

Vil tilbake til gullnivået

Det ble bare elleve kamper fra start og ti som innbytter for Gomez forrige sesong. I ligaen var han kun på banen åtte ganger, og der ble det bare fire kamper fra start - alle som høyreback. 

Til sammenlikning fikk Ibrahima Konaté 29 kamper i alle turneringer for sin nye klubb. Joel Matip spilte 43 kamper mens Virgil van Dijk spilte hele 51 kamper etter at han kom tilbake fra sin skade. 

Forrige sesong slapp både Matip og van Dijk unna skader, og heller ikke Konaté hadde de store problemene. Dermed ble det til slutt som vikar på høyrebacken at Gomez måtte få sine minutter. 

Totalt har Gomez nå spilt 142 kamper for Liverpool. Flest kom i tittelsesongen 2019/20, da han var mer eller mindre fast som makker til Virgil van Dijk og spilte 43 kamper i alle turneringer. Det er nok der han vil tilbake når han nå har signert en ny femårskontrakt med klubben.

Tar utfordringen

I forbindelse med kontraktssigneringen sa Gomez at han ønsker å spille mer. 

– Da jeg startet forrige sesong var det etter et tøft år for meg. Da jeg startet pre-season måtte jeg komme i form igjen, og de andre spillerne gjorde det bra. Jeg kan ikke late som jeg ikke ønsket å spille mer. Jeg er fortsatt sulten, sa forsvarsspilleren.

Gomez aksepterer at konkurransen om en av de to stopperplassene er enorm, og det samme gjelder backplassene, hvor han også kan operere.

– Du ønsker at konkurransen skal være intens. Det er derfor spillere kommer hit, for de vet at du er i et miljø med de beste spillerne i verden hver eneste dag. Det kommer til å heve deg, og det har helt klart hevet meg opp gjennom årene.

– Den kommende sesongen må jeg ta denne utfordringen et steg videre. Jeg måtte ta en avgjørelse, og jeg fant ut at jeg ønsker å kjempe om plassen min her, og bli så god som mulig. Det er en del av å være i en klubb som dette. Vi har de beste spillerne i verden, og dermed legges lista høyere. Jeg må forsøke å presse dem, og kjempe om en plass på laget. Det er hva det kommende året handler om for meg, sa Gomez, som også håper å få en plass i Englands VM-tropp i høst.