Darren Bent om hans tid med Jordan Henderson:– Han var aldri redd for å gi beskjed til de eldre spillerne

Tidligere Premier League-spiss Darren Bent spilte sammen med med en ung Jordan Henderson i Sunderland. Han var aldri tvil om at Liverpool-kapteinen ville bli noe spesielt.

Det er få som tviler på hvor viktig Jordan Henderson har blitt for et av tidenes beste Liverpool-lag. 32-åringen har vært kapteinen til de røde i sju år, og har spilt en viktig rolle for klubben i en suksessfull tid på Anfield.

Men det har ikke alltid vært slik. Liverpool-kapteinen har fått mye kritikk gjennom sin Liverpool-karriere fra både egne og andre supportere. Tidligere Sunderland-spiss Darren Bent spilte med en ung Henderson i to år på Stadium of Light før begge forsvant hver sine veier. Han har alltid vært sterk i troen på at engelskmannen har vært noe spesielt.

– Du visste at han hadde dedikasjonen, og på den tiden var han bare 18 år. Det hadde vært mye snakk om ham, og han ble ryktet til flere klubber, men han var ydmyk, jobbet hardt og satte et godt eksempel, forteller Bent i en TalkSport-podkast.

I SUNDERLAND: Darren Bent spilte to år for The Black Cats fra 2009 til 2011. Da var Jordan Henderson på vei opp fra akademiet i klubben.

I SUNDERLAND: Darren Bent spilte to år for The Black Cats fra 2009 til 2011. Da var Jordan Henderson på vei opp fra akademiet i klubben.

Det er kanskje ikke det som skjer på gressmatten Henderson er mest kjent for. Han har med tiden blitt en viktig spiller å ha i troppen til Jürgen Klopp, selv om han spiller de fleste kamper for de røde også. Han er blitt en leder og en spiller som alltid går foran med et godt eksempel.

– Han var aldri redd for å gi beskjed til de eldre spillerne. Det trengs mye mot for å gjøre noe slikt om de ikke gjorde det de skulle, men han ga beskjed, som 18-åring, mimrer Bent.

– Til og med på trening. han ville ikke at laget skulle miste ballen eller tape boks-treningen. Vi visste at han hadde besluttsomhet og lidenskap, og jeg visste at han kom til å bli suksessfull, forteller den tidligere spissen.

Tror Henderson blir trener

I 2011 ble Jordan Henderson hentet til Liverpool for 16 millioner pund. Darren Bent reiste også videre den sommeren. Han byttet ut de hvite og røde stripene med Aston Villa-drakten. Det han så fra Anfield de første årene like han ikke så godt.

– De du ikke ville var at han ble sammenlignet med Gerrard. Han var allerede en stor spiller i Premier League og de er to helt ulike spillere. Jeg ville at folk skulle dømme ham for sitt eget spill.

UNGGUTT: Jordan Henderson var en av de unge guttene som virkelig tok tak i kamp og på trening i Sunderland.

UNGGUTT: Jordan Henderson var en av de unge guttene som virkelig tok tak i kamp og på trening i Sunderland.

32-åringen går nå inn i sin tolvte sesong med de røde, og det virker ikke som han har tenkt å gi seg med det første. Bent er sikker på at det er få som nå tviler på Liverpool-kapteinen.

– Når tror jeg folk innser hvor god og viktig han har vært for Liverpool.

Men alt må ende en gang. Henderson har rukket å bli 32 år, og til slutt må alle fotballspillere legge skoene på hyllen. Den tidligere Premier League-spissen tror ikke folk mister Henderson fra fotballen selv etter karrieren er over. Han tror det ligger en god trener i engelskmannen.

– 100%. Jeg han ikke se at han legger opp, gir seg med fotballen og bare spiller golf. Han vil nok gjøre noe og han kan bli trener i fremtiden. Det ville ikke overrasket meg om han returnerte til Sunderland, avslutter han.