Han var Klopps førstevalg, men nå er det ingen som vil ha han

Mye har skjedd siden Timo Werner, for to år siden, øverst på ønskelista hos Jürgen Klopp.

De fleste Liverpool-supportere vil huske sommeren 2020, da lå klubben langflat etter RB Leipzigs Timo Werner.

Jürgen Klopp hadde siktet seg inn mot spissen som med 95 mål hadde blitt RB Leipzigs mestscorende gjennom historien. Klopp skal personlig ha tatt kontakt med Werner og pratet med han.

Men den økonomiske situasjonen forårsaket av koronaviruset, gjorde at Liverpool-ledelsen valgte å ikke bla opp for tyskeren. I stedet signerte Werner for Chelsea, som møtte klausulen hans på £47,5 millioner.

Hans første mål i London-trøya kom i september, men etter det har han slitt med å reprodusere målpoengene fra Bundesliga.

Prøver å kvitte seg med Werner

Nå skal han være på kant med trener Thomas Tuchel, samtidig som at 26-åringen skal ønske å spille mer for å kunne komme seg til VM i Qatar.

HERJET MOT LEIPZIG: Darwin Núñez fikk med seg kampballen hjem etter å ha scoret fire ganger, og med det sine første Liverpool-mål.

HERJET MOT LEIPZIG: Darwin Núñez fikk med seg kampballen hjem etter å ha scoret fire ganger, og med det sine første Liverpool-mål.

Chelsea prøver nå å kvitte seg med en rekke spillere, inkludert bomkjøpet Werner. Han skal ha blitt tilbudt til Juventus, som en del av en avtale om midtstopper Matthijs de Ligt, som valgte å signere for Bayern München.

Gamleklubben RB Leipzig, som Liverpool nylig slo 5-0 i preseason, skal også ha fått tilbudet. 

Werner har scoret 23 mål på 89 kamper for Chelsea. Han var en gang Jürgen Klopps førstevalg, men tyskeren har nå fått seg en yngre, og flere vil si mer spennende, angriper i Darwin Núñez.

Kanskje var de økonomiske utfordringene, som gjorde at Liverpool heller prioriterte å forlenge kontrakter med nøkkelspillere i troppen fremfor å kjøpe, en ufrivillig velsignelse. 

Jordan Henderson, Andy Robertson, Virgil van Dijk, Alisson Becker, Fabinho, Harvey Elliott og Trent Alexander-Arnold skrev alle nye kontrakter i 2021.