Jürgen Klopp om 4-3 kampen mot RB Salzburg i 2019:– Hva som gikk gjennom hodet mitt? Det bør ikke på trykk

Jürgen Klopp husker godt kampen fra 2019 da Liverpool ledet 3-0 mot RB Salzburg i Champions League, men kastet vekk ledelsen på 20 minutter.

Liverpool og RB Salzburg har en ganske fersk, men etter hvert en stor historie mellom seg. Klubbene møttes for første gang i 2019, i gruppespillet i Champions League. I den første kampen på Anfield ledet Klopps menn 3-0 etter 39 minutter, men det stod plutselig 3-3 etter timen spilt.

I et intervju med den østeriske klubben blir Klopp spurt om hva som gikk gjennom hodet hans da det tredje målet lå i nettet bak Alisson.

– Jeg vet ikke om det bør på trykk. Det er noen år siden, men jeg husker det godt, forteller Klopp til RB Salzburgs egen hjemmeside.

Scoringene til bortelaget kom fra Erling Haaland, Hwang Hee-Chan og selvfølgelig Takumi Minamino. Det endte likevel i glede på Anfield da Salah scoret 4-3 målet litt senere i kampen.

– Det var en fantastisk kamp. Fart, lidenskap, intensitet i en kamp med utrolig kvalitet. Det var alt du kunne få ut av en fotballkamp, selv om du var nøytral. Jeg var selvfølgelig ikke det.

HAALAND MOT LOVREN: Den norske spydspissen scoret mot Liverpool på Anfield, men måtte reise hjem med 0 poeng.

HAALAND MOT LOVREN: Den norske spydspissen scoret mot Liverpool på Anfield, men måtte reise hjem med 0 poeng.

Hentet flere fra klubben

I det motsatte oppgjøret hadde tyskerens lag lært fra tidligere feil og cruiset inn til en 2-0 seier. Klubbene møttes også i pre-season for to år siden. Da endte det 2-2 etter to sene scoringer signert Rhian Brewster. Etter flere møter med RB Salzburg trenger ikke Klopp å advare spillerne om hva som møter dem.

– Jeg trenger ikke å si så mye. Vi kjenner dere godt og har masse respekt. Jeg har fulgt fremgangen og utviklingen til RB Salzburg på veldig nært hold, og spesielt mye under Ralf Ragnicks tid. Jeg forstår derfor ambisjonene, kulturen og prosjektet til klubben, sier Liverpool-treneren og legger til:

– Det er tatt mye gode valg og der er derfor dere har så mye suksess.

Det må også nevnes at tyskeren og de røde har hentet tre spillere som har spilt i klubben. Naby Keita kom fra RB Leipzig, men var først innom RB Salzburg. Sadio Mane var også i klubben før Southampton kom snusende. Sistemann er Takumi Minamino, som ble hentet direkte til Liverpool fra Østerrike.

UNGGUTT: Naby Keita spilte i RB Salzburg i to sesonger før han reiste til RB Leipzig i Tyskland.

UNGGUTT: Naby Keita spilte i RB Salzburg i to sesonger før han reiste til RB Leipzig i Tyskland.

– Det viser bare hvor god Salzburg er å utvikle spillere, sier Klopp før han får spørsmål om årets tropp.

– Jeg vil egentlig ikke svare på hvem jeg liker best ut av respekt for spillerne og klubben. De er østerriske mestere og rivaler i Champions League. Jeg gleder meg til å bli imponert av alle.

Liverpool møter nettopp RB Salzburg 20.00 i kveld. Kampen sendes på VG+ Sport og LFCTV.