– Hvis du tror du kjenner Liverpool vil du bli veldig overrasket!

Liverpools assistenttrener Pepjin Ljinders nærmer seg en utgivelse av boken «Intensity», som handler om de rødes forrige sesong da klubben kom veldig nærme en kvadrupel.

Når mange ser på Liverpools trenerteam er det ofte Jürgen Klopp som faller dem inn. Tyskeren er fronten av en fantastisk gjeng, men det er tvilsomt om 55-åringen hadde hatt like mye suksess i nyere tid uten hans trofaste assistenttreneren Pepjin Ljinders.

Nederlenderen har blitt omtalt som hodet bak det gode spillet til de røde, og nå kommer han med en bok om de røde forrige sesong. Det har Klopp ventet på en stund.

– Jürgen sa alltid: "Du skulle skrevet en bok". På en sesong skjer det mye og mange ting vil aldri bli snakket om igjen, men nå er det skrevet ned. Det er øyeblikkene som definerer oss, sier Ljinders til liverpoolfc.com.

Den forholdsvis unge treneren skrev boken for å gi et godt innsikt til hvor spesiell Liverpool FC virkelig er, og hvordan klubben fungerte i en spesiell tid.

– Hvis du tror du kjenner Liverpool vil du bli overrasket! Først og fremst er det en hyllest til laget, måten vi arbeider på og hvordan vi ser på livet. Den er skrevet for å inspirere alle som elsker fotball.

Boken til Ljinders, som heter «Intensity, Our Identity», er skrevet i en uke til uke, kamp til kamp format gjennom hele den forrige sesongen.

– Jeg ville fortelle historien om hva som skjedde før, under og etter fra vårt perspektiv.

TRENERTEAMET: Det endte i både skuffelse og glede for Pepjin Ljinders i fjor. De røde kunne likevel vise frem to trofeer til Liverpool-supporterne under paraden.

TRENERTEAMET: Det endte i både skuffelse og glede for Pepjin Ljinders i fjor. De røde kunne likevel vise frem to trofeer til Liverpool-supporterne under paraden.

Endret ikke noe

Ideen om å skrive en bok kom på sommeren i fjor. Da var Liverpool i Østerrike på treningsleir, slik som nå. De røde hadde bare hentet Ibrahima Konate så langt i overgangsvinduet og mange mente de røde var ferdig i toppen av Premier League.

– Sesongen i forveien hadde ikke gått som planlagt med skader, skuffelse og kampen om å ende på en Champions League-plass. Vi trengte en ny start. Det føltes som det var en do or die-situasjon. Gjennom hele livet har du perioder hvor du tenker at det er nå eller aldri, forteller Ljinders.

Da bestemte nederlenderen seg for å skrive en slags dagbok, som ble brukt så godt som hver dag gjennom fjorårssesongen. Etter hver kamp sendte han eller ga en oppsummering til James Carroll, som har hjulpet til med å skrive boken.

– Jeg skrev overalt, egentlig. På flyet, på kjøkkenet, på kontoret, på bussen til kamper eller i garderoben. Det er ikke et øyeblikk fra den forrige sesongen som gikk uskrevet.

Boken kommer til salgs den 4. august, og det er mulig å forhåndsbestille boken på Liverpools offisielle hjemmeside. Nederlenderen er nysgjerrig på hvordan folk vil lese boken når den kommer ut.

– De vil leve seg tilbake i boken og jeg håper de vil bli enda stoltere av LFC etter å ha lest den. Jeg visste selvfølgelig ikke boken ville ende, men det vet dere, ler han.

– Vi ville ikke endre noe heller, så hvis du leser noe idiotisk så er det idiotisk og hvis du leser å tenker wow, er det virkelig wow, avslutter nederlenderen.

For øyeblikket gjør Pepjin Ljinders og resten av Liverpool-laget seg klar for kampen mot RB Salzburg onsdag. Kampen sendes på VG+ Sport og LFCTV. Kampstart 20.00.