«Liverpool vil definitivt være med i kampen om Bellingham»

Neste år ligger det an til å bli en kamp om signaturen til Jude Bellingham.

Det virker som Jude Bellingham kommer til å ta en ny sesong i Borussia Dortmund, selv om han er en av de mest ettertraktede fotballspillerne i verden. 19-åringen blir linket til de fleste storklubbene i Europa, men Dortmund ser ut til å ha nøyd seg med å selge Erling Braut Haaland i sommer. 

Men neste år blir det trolig salg, og da vil Liverpool være med i kampen om signaturen til midtbanespilleren. Det skriver James Pearce i The Athletic

«Veldig interessert. England-midtbanespilleren er en klassespiller og det er vanskelig å tro at han akkurat har fylt 19 år. Men han kommer ikke til å forlate Dortmund i sommer. Etter å ha solgt Erling Haaland til Manchester City vil ikke Bundesliga-klubben miste enda en stjerne i samme vindu», skriver han. 

Kamp om signaturen

Pearce er klar på at det kommer til å bli en kamp om signaturen til Bellingham neste sommer, og at Liverpool vil være med. 

«Liverpool vil definitivt være med i kampen om Bellingham, og det hjelper at han har et godt forhold med kaptein Jordan Henderson etter deres tid sammen på landslaget». 

«Men det blir knallhard konkurranse om Bellinghams signatur i 2023. Real Madrid, Chelsea og Manchester United er også med i kampen, og i Tyskland rapporteres det om en overgangssum på 103 millioner pund. Bellingham har ingen utkjøpsklausul og har tre år igjen av kontrakten», skriver Pearce. 

Samtidig legger han til at han tror Liverpool vil være villige til å slå sin egen overgangsrekord for å sikre seg stortalentet. 

«Jeg tror ikke summen skremmer Liverpool, for det er snakk om en spiller som kan være i hjertet av midtbanen i et tiår. Men lønnskravet kan være en mulig hindring», skriver journalisten. 

Liverpool virker å være ferdighandlet for i sommer etter kjøpene av Darwin Nunez, Fabio Carvalho og Calvin Ramsay. 

Flere alternativer

Goal-journalist Neil Jones listet i forrige uke opp flere alternativer til Bellingham som kan være interessante dersom 19-åringen blir for dyr, og sportsdirektør Julian Ward jobber langsiktig sammen med speiderne for å finne den perfekte kandidaten. 

Ifølge Jones er Inters 25 år gamle midtbanemann Nicolo Barella en spiller Klopp er veldig imponert over. Ibrahim Sangaré fra PSV er en annen som er av samme profil som Bellingham. 

Av yngre alternativer finner vi Luka Sucic i Red Bull Salzburg, som Liverpool har handlet fra tidligere, eller Steven Gerrards elev Carney Chukwuemeka i Aston Villa. 

«Uansett hvem man til slutt går for er det sannsynlig at de vil passe en gitt profil. Liverpool viket fra sin vante strategi da de signerte Thiago, en etablert stjerne i slutten av 20-årene, fra Bayern München i 2020, men de har vært tilbake til sin stil siden den gang med kjøpene av Diogo Jota, Ibrahima Konaté, Luis Diaz, Darwin Nunez, Fabio Carvalho og Calvin Ramsay. Vi kan forvente at det fortsetter også fremover», skriver Goal.