Jürgen Klopp:– Núñez, Carvalho og Ramsey endrer hele dynamikken i troppen

Jürgen Klopp vil bare ha store endringer i Liverpool-troppen hvis det er ekstremt nødvendig. Det er ikke tilfelle denne sesongen.

Maset om ytterliggere forsterkninger virker ikke å forlate Jürgen Klopp denne sommeren. Tyskeren har igjen fått spørsmål om hva hans egne tanker om troppen er, og han gir det samme svaret hver gang. Liverpool-treneren er veldig fornøyd med spillerne han har til rådighet. 

– Det er ingen grunn til dramatiske endringer. Skal man endre noe drastisk må det være fordi laget trenger det eller om en spiller har mistet lysten eller besluttsomheten, sier Jürgen Klopp i et intervju med Liverpool Echo.

– Det er ikke saken her. Jeg har kjent dem lenge nok til å vite det, fortsetter han.

NY I STALLEN: Fabio Carvalho er en av tre spillere Liverpool har hentet inn før 2022/2023-sesongen. Det er Klopp veldig fornøyd med.

NY I STALLEN: Fabio Carvalho er en av tre spillere Liverpool har hentet inn før 2022/2023-sesongen. Det er Klopp veldig fornøyd med.

Endrer litt, men ikke for mye

Tyskeren har hentet inn Darwin Nunez, Fabio Carvalho og Calvin Ramsey så langt, og lite tyder på at det vil komme noen flere. Ramsey har også til gode å debutere for Liverpool. Flere har forsvunnet ut, blant annet Sadio Manè, som har spilt en viktig rolle i mange sesonger.

– Du må endre litt uansett. Det er viktig å hente inn nye og friske bein, og det har vi gjort. Det er ikke bare Sadio (Manè) som har reist fra oss. Takumi Minamino og Divock Origi har forsvunnet også, påpeker Klopp.

Liverpool-treneren mener det er ekstremt viktig å ikke endre for mye før en ny sesong. Helt siden tyskeren ankom Liverpool har det sjeldent blitt hentet mer enn 4-5 spillere i løpet av et overgangsvindu.

– En eller to spillere til forsvinner kanskje også før overgangsvinduet stenger, men vi har hentet inn Darwin (Nunez), Fabio (Carvalho) og Calvin (Ramsey). Det er tre veldig interessante spillere som endrer hele dynamikken i troppen, sier Klopp.

CHAMPIONS LEAGUE-FINALEN: Av de elleve spillerne avbildet er det bare Sadio Manè som har forsvunnet ut portene på Anfield.

CHAMPIONS LEAGUE-FINALEN: Av de elleve spillerne avbildet er det bare Sadio Manè som har forsvunnet ut portene på Anfield.

For selv om tyskeren mener det er viktig å unngå unødvendige endringer i troppen er det også nødvendig å endre litt hver sesong, hvis ikke kan man ende opp med å gå lei av hverandre.

– Det er det du trenger, for jeg kan ikke finne opp fotball på nytt hver dag. Jeg kan ikke fortelle guttene om at vi skal endre spillestil fra en måte til en annen for å holde dem på tå hev.

Jürgen Klopp prøver bare å gi de nye og gamle guttene en sjanse til å få en ny start før hver sesong.

– I vårt tilfelle kan vi hjelpe dem med å hente inn nye gutter, endre dynamikken litt og gi alle en ny start. Det er det vi prøver på, avslutter han.