Thomas Grønnemark tar et år til i Liverpool

Den danske innkast-eksperten har vært ansatt i fire år under Jürgen Klopp og trives godt med den litt spesielle jobben.

Dansken bekrefter selv på Twitter at han har signert en ny kontrakt med Liverpool. Grønnemark ble ansatt på Merseyside i 2018 og har siden gjort store fremskritt med Liverpools bruk av innkast i kamp. De røde, men kanskje spesielt Trent Alexander-Arnold og Andy Robertson, har jobbet tett med dansken.

Grønnemark skriver på Twitter at han er stolt over å få enda et år som Liverpool-trener.

– Jeg oppdaget innkast da jeg så mine store søskenbarn drev med lange innkast på midten av 80-tallet. Så ta deg god tid når du møter et barn... Du kan starte en lidenskap, skriver han selv på Twitter.

Klopp så potensialet

Dansken jobber ikke eksklusivt med de røde. For øyeblikket er han også ansatt i tre andre profesjonelle klubber. Han trener eller har tidligere trent lag som Ajax, RB Leipzig, FC Midtjylland, KAA Gent og Brentford ifølge Liverpool Echo. Avisen bekrefter at Grønnemark ble sett på Liverpools treningsfelt mandag.

I 2019 sa Jürgen Klopp dette om innkast-eksperten, som nå gjør seg klar for sin femte sesong med Liverpool:

– Vi hentet inn Thomas (Grønnemark) og det endret innkastspillet vårt totalt! Det er ikke så åpenbart i kamp for folk tenker ofte at det skal ende i lange innkast. Nå har vi 18 (forskjellige) innkast i andre områder og vi ønsker å beholde ballen etter disse innkastene, sa Klopp.

– Det gir ingen mening om du har et kast og det ender i en 50-50 situasjon. Det har forbedret seg mye.