Tom Hill er kanskje Liverpools mest uheldige spiller

På tirsdag fikk unggutten prøve seg med sine største idoler rundt seg, men det har ikke vært en enkel vei tilbake på fotballbanen for den unge scouseren.

19 år gamle Tom Hill er en av flere unggutter som fikk være med til Asia med førstelaget, og han er kanskje den som fortjener det mest. Etter å ha blitt sett på som et stort talent på akademiet fikk han en skade i september 2020. Siden den gangen har han vært mer på rehabilitering enn på feltet.

På tirsdag fikk han endelig røre kulen på gressmatten i en skikkelig fotballkamp. Scouseren har nemlig ikke spilt en offisiell kamp på veldig lenge.

– Følelsen var at jeg har jobbet mot det øyeblikket i 20 måneder, sier Hill til liverpoolfc.com.

Hill fikk nemlig æren av å spille den siste halvtimen i Thailand, med sine aller største idoler rundt seg. Det er 19-åringen svært takknemlig over.

– Det var et sterkt øyeblikk for meg. Det føltes helt utrolig! Etter kampen lot jeg det synke inn litt og tenkte for meg selv: "Det var en ganske stor bragd med tanke på hvor lenge jeg har vært ute". 

UNG OG LOVENDE: Tom Hill har spilt en offisiell kamp for Liverpool førstelag tidligere. Det var i 2019 mot Aston Villa.

UNG OG LOVENDE: Tom Hill har spilt en offisiell kamp for Liverpool førstelag tidligere. Det var i 2019 mot Aston Villa.

Roser familien

Scouseren var en del av et rekord ungt Liverpool-lag som tapte 0-5 mot Aston Villa i Carabao Cup i desember 2019. Et halvt år senere startet skademarerittet, som har holdt han ute av banen i over tjue måneder.

– Det er ensomt å være ute så lenge, og du begynner å sette spørsmålstegn til om det er verdt arbeidet. I den perioden var familien min spesielt viktig, forteller han.

Da han fikk beskjeden om å sette seg på flyet til Bangkok var det ingen tvil om hvem som skulle ringes først.

– Jeg fikk vite at jeg skulle være med og det første jeg gjorde var å ringe familien min å fortelle det. De har vært med meg gjennom den tunge perioden. 

Hill skrev under på en langtidskontrakt med Liverpool en måned etter skademarerittet inntraff. Nå venter en sesong på U21-laget eller utlån for unggutten, men først skal han fullføre turneen med stil, og unngå flere skader. 

– Jeg vil bare få litt spilletid og en del kamper på rad for å komme meg i form. Jeg har vært i nærheten av å være tilbake på banen ved flere anledninger for så å ha et nytt tilbakeslag, avslutter han.

Hill og Liverpool møter Crystal Palace 14.35 i morgen. Kampen sendes på VG+ Sport.