– Vær så snill, vær så snill, vær så snill å la meg gå

Yevhen Konoplyanka var ikke langt unna en Liverpool-overgang i 2014, men det ville ikke ende slik for ukraineren, som i dag spiller i polsk toppserie.

Datoen er 31. januar 2014. Det er deadline day i England og Brendan Rodgers var på desperat jakt etter å få inn en ny offensiv spiller i sitt Liverpool-lag. Noen måneder senere skulle ligagullet akkurat glippe for nord-irens mannskap. Kunne det endt annerledes hvis de røde hadde fått inn Yevhen Konoplyanka?

Kanskje. Etter at Liverpools største overgangsønske Mohamed Salah forsvant til Chelsea gikk de ned på listen og fant Konoplyanka, som hadde vist til bra spill i den ukrainske klubben Dnipro. Det var bare et problem; eieren skulle slett ikke la stjernespilleren forlate klubben.

– Jeg gren. En delegasjon med seriøse folk fra Liverpool kom til Dnipropetrovsk. De var villig til å betale så mye som Ihor Kolomoyskyi (Dnipro-eier) ville ha, starter ukraineren sitt intervju med nettstedet weszlo.com.

Tryglet eieren

Men Konoplyanka skulle ikke få lov til å reise fra Dnipro i det overgangsvinduet. Ukraineren ble værende i hjemlandet frem til sommeren 2015.

– Martin Skrtel skrev til meg «vi venter på deg». Steven Gerrard ga meg også sin velsignelse. Jeg pleide å gå til eieren å si: «vær så snill, vær så snill, vær så snill la meg gå. Det vil gjøre drømmen min til virkelighet», forteller 32-åringen.

Drømmen ble ikke slik han ønsket og Liverpools representanter reiste hjem igjen til England tomhendte. Igjen i Ukraina satt en veldig skuffet Konoplyanka og tenkte å hva som kunne vært. Halvannet år senere fikk han endelig reise til en av toppligaene. Sevilla var neste destinasjon, og der var han med å vinne Europa League mot nettopp Liverpool i 2016. 

SCORET MOT CITY: Konoplyanka var ikke ble ikke i Sevilla i mer enn et år, men han scoret et par viktige mål.

SCORET MOT CITY: Konoplyanka var ikke ble ikke i Sevilla i mer enn et år, men han scoret et par viktige mål.

– Jeg følte ikke på en skuffelse da det ble Sevilla og ikke Liverpool, sier kantspilleren.

Etter et år i den spanske storklubben reiste han på lån til Schalke 04, som var et meget bra lag på den tiden. Han ble i Tyskland i tre år før han vendte hjemover til Shakhtar Donetsk i Ukraina. Der ble han værende til like før krigen brøt ut i hjemlandet.

For øyeblikket spiller han i Cracovia i polsk eliteserie. Man kan trygt si at karrieren har gått gradvis nedover for 32-åringen.

Uenig med Konoplyanka

En som ikke er enig i Konoplyankas utsagn fra hva som skjedde i 2014 er Dnipros CEO Andriy Stetsenko. Han har en helt annen versjon av overgangssagaen mellom klubben hans og Liverpool. Han mener de røde har skyld i hvorfor ukraineren aldri endte opp på Anfield.

– En spesifikk sum ble gitt til Liverpool. Den britiske klubben gjorde alt de kunne til det siste sekundet. I tilfelle et positivt utfall skulle Konoplyanka bli med Liverpools representanter tilbake til England.

– De var ikke enige i tallet som ble spurt av oss. Kanskje de trodde at et privatfly ville gjøre et inntrykk på oss. Dnipro gikk ikke for et prisavslag, og som et resultat fløy Liverpool avgårde uten noe, sier han til tribuna.com.

Hva som er sant vites ikke, men en ting er sikkert; Konoplyanka endte aldri opp i den røde Liverpool-trøyen.