Vet ikke hvor Carvalho skal spille

Liverpools nye nummer 28 kan spille i flere posisjoner.

Jürgen Klopp avslører i et intervju med liverpoolfc.com at han foreløpig ikke vet hvor på banen nykommer Fabio Carvalho kommer til å spille i starten av Liverpool-karrieren.

– Det er en sann glede å se ham spille. Han kan spille så mange forskjellige posisjoner for oss med måten han spiller på. Foreløpig er det ikke bestemt én fast posisjon - det kan være på kanten, som åtter, som tier og som falsk nier om han får litt ekstra muskler, sier Klopp. 

– Det er et prosjekt på både kort og lang sikt. Han må nok tilpasse seg litt, men når han har ballen ser du hvilken kvalitet han har. Jeg er strålende fornøyd med at han er her - et fantastisk talent, sier Klopp. 

Leverte varene i Fulham

Et «heat map» fra forrige sesong viser at Carvalho spilte mest offensiv midtbanespiller for Fulham forrige sesong - en posisjon Klopp vanligvis ikke benytter i sin 4-3-3. Samtidig ser vi at 19-åringen likte å trekke ut til venstre, noe som gjør at vi kanskje gjetter at han kommer til å begynne i rollen til venstre i angrepet til de røde, før han etter hvert vil bli forsøkt på midtbanen eller som falsk nier. 

Klopp er imponert over det Carvalho og Fulham leverte forrige sesong, da de ble suverene mestere i Championship.

– De rykket opp ved å spille skikkelig fotball, og det er ikke lett. Marco Silva gjorde en utrolig jobb der, men det er også mye takket være Fabio. Og vår tidligere spiller Harry Wilson, og ikke minst Neco Williams, sier Klopp.

Carvalho er på plass i Bangkok sammen med resten av troppen, og tirsdag kan det bli mulig å se ham for første gang som Liverpool-spiller i treningskampen mot Manchester United.