Daniel Aggers agent om kontraktsforlengelsen i 2012:– Vi synes det var en veldig spesiell oppførsel

I 2012 ville Daniel Agger og hans agent Per Steffensen forlenge kontrakten til dansken, men det var bare et problem. Liverpools daværende CEO, Ian Ayre, svarte ikke på telefonen. Da fikk danskens agenten en god idé.

Klokken skrus tilbake cirka ti år. Daniel Agger er i sin beste form i karrieren og skadeproblemene som fulgte dansken gjennom hele karrieren virket å endelig slippe taket. På sommeren i 2012 var storklubber som Manchester City og Barcelona interessert i midtstopperen, men han var mest interessert i å bli i Liverpool.

Det er da den ganske ukjente historien om Aggers kontraktsforlengelse finner sted. 37-åringens mangeårige agent Per Steffensen var i full gang med å få på plass en ny kontrakt for Liverpools danske midtstopper. Han ville helst fortsette karrieren på Anfield.

Det var bare et problem. Over en ukjent, men relativt lang periode fikk ikke agent Steffensen kontakt med Liverpools daværende CEO Ian Ayre. Det bød på problemer for Agger, som vurderte hva som var best for sin egen fremtid. 

– Jeg skulle snakke med Ian Ayre, men han var rett og slett umulig å treffe, fortalte agenten i den danske podkasten Agenterne i 2021.

– Han svarte ikke på beskjeder og i det hele tatt synes vi det var en litt spesiell oppførsel, fortsatte dansken.

Da kom agenten opp med en god plan og la den frem til Agger. Den likte han veldig godt.

I 2015: Ian Ayre (t.h.) var sportsdirektør i Liverpool da Jürgen Klopp ble hentet til Anfield. Det har siden blitt en megasuksess.

I 2015: Ian Ayre (t.h.) var sportsdirektør i Liverpool da Jürgen Klopp ble hentet til Anfield. Det har siden blitt en megasuksess.

Prestasjonsbasert kontrakt

Steffensen valgte nemlig å gi Liverpool og Ian Ayre litt av sin egen medisin. Da Liverpools daværende CEO omsider kontaktet dansken hadde han et enkelt svar.

– Jeg har ikke tid. Til slutt skrev han til meg at jeg måtte bestemme meg for hvor de skulle møtes, uansett hvor i verden. Du bestemmer, sa agenten.

Møteplassen ble på Hotel Negresco på den franske rivieraen. Der leide agenten den største suiten som hotellet hadde. På suiten startet forhandlingene om den nye kontrakten, med Ian Ayre.

– Han kom inn med en privatjet og jeg hentet ham på flyplassen. Det første Ian Ayre gjorde var å fortelle om at Liverpool ville ha en prestasjonsbasert kontrakt på grunn av hans skadeproblemer. Da svarte jeg at de burde tatt de 300 millionene Manchester City hadde bydd, fortalte agenten. 

Til slutt ble Agger, Steffensen og Liverpool enige om en kontrakt til dansken. Den 5. oktober 2012 skrev 37-åringen under på en ny langtidsavtale med de røde og Brendan Rodgers. 

I den påfølgende sesongen spilte Agger 37 kamper for Liverpool, men Englandseventyret var snart slutt for dansken. Han fikk 20 kamper i nesten-sesongen i 2013/2014, men han slet fremdeles med skader. På sommeren i 2014 forsvant han til Brøndby, hvor han spilte i to år. I 2016 la han opp som 31-åring på grunn av de store skadeproblemene.