– 9-0 vil trolig aldri skje igjen i kombinasjon med det været vi hadde i dag - det vil være for mye til sammentreff!

Jürgen Klopp forklarer den enorme nedsablingen av Scott Parkers Bournemouth-lag.

Liverpool ledet 5-0 til pause, og ga seg ikke før det sto 9-0 på resultattavla mot Bournemouth. En tangering av den største seieren i Premier League-historien. 

Roberto Firmino og Luis Diaz scoret to mål hver, mens Harvey Elliott, Trent Alexander-Arnold, Virgil van Dijk og Fabio Carvalho også tegnet seg på scoringslisten. I tillegg gjorde Bournemouths Chris Mepham et selvmål.

– Vi hadde noe å bevise. Vi hadde noe å bevise for oss selv. Etter en kort preseason med blandede resultater, noen gode kamper og noen mindre gode kamper, noe som er helt normalt i en preseason, så fikk vi det absolutte høydepunktet tidlig i sesongen da vi spilte veldig bra mot City i Community Shield. Etter det falt prestasjonsnivået av en eller annen grunn, sa Jürgen Klopp under sin pressekonferanse etter 9-0-seieren.

–Jeg vet hvordan det høres ut når du taper en kamp, og du prøver å forklare hva som skjedde. Det er alltid det samme. Alle managere er fantastiske underholdere når vi vinner fotballkamper. Når du svarer på spørsmål etter å ha tapt en kamp så forsøker du å finne forklaringer, og det høres selvsagt ut som unnskyldninger. Det er grunnen til at den offentlige delen av jobben min ikke er viktig. Det handler kun om hva som er konklusjonen for oss, og derfor sa jeg at vi hadde noe å bevise. 

– Vi har ikke vært fornøyd med hvordan vi har spilt. Vi har hatt noen gode perioder i nesten alle kampene. Vi har vist ting som vi er sterke på, og andre ting som vi må forbedre oss på. Det måtte vi gjøre i dag, men du kan ikke liste opp disse tingene og hake dem av på listen en ting om gangen. Du må bare forsøke å gi kampen riktig retning, og derfor elsket jeg starten i dag. Vi nølte ikke. Vi holdt ikke noe tilbake. Vi gikk ut i hundre, og satte dem under press. Vi kriget i de riktige områdene i feltet, rundt straffefeltet, fikk mange spillere inn i feltet, vant andreballer, forsøkte igjen, alle disse tingene. Ja, de var en trussel på kontringer, selvsagt, men det er en risiko du må ta.

– Vi kan ikke gjøre alt samtidig, men vi fikk den tidlige scoringen, og så ett mål til. To vidunderlige mål. Det handlet om hvordan vi spilte, hvordan vi posisjonerte oss, hvordan vi avsluttet sjansene, formasjonen. Alt var strålende. Vi holdt det gående, scoret mange ulike mål, og vi holdt det hele tiden gående, og satte dem under press, uten å stoppe opp. 

To debutanter

– Vi ledet 5-0 til pause. Jeg kan ikke respektere det Scott gjør i Bournemouth nok. Han har ikke de enkleste arbeidsbetingelsene, slik jeg ser det fra utsiden. I pausen poengterte vi hvor viktig det var at vi holdt det gående, for det er tidlig i sesongen, og vi har ikke råd til å legge oss bakpå og kontrollere ting litt, og la dem score ett mål. Det ville ha gitt en vidunderlig ettermiddag en liten bitter bismak. Så vi gikk hardt ut av startblokkene igjen, og gjorde 6-0. Alle scoret mål, og vi kunne sette innpå guttungene. De fortjente det så mye. 

Klopp snakker selvsagt om debutantene Stefan Bajcetic og Bobby Clark, som begge fikk noen minutter på Anfield-gresset for første gang i A-lagssammenheng.

– Vi kunne rotere litt, nå som vi er i starten av den mest travle perioden jeg noen gang har opplevd. Det kan jeg si allerede før vi har spilt kampene. Det blir helt sprøtt. 

– Til slutt ble det en perfekt ettermiddag for oss, med mange ulike målscorere og noen vidunderlige mål. Vi skapte fantastiske situasjoner, og vi visste vi trengte noe slikt som dette. Vi har hatt større sjanser i andre kamper, men ikke tatt vare på dem. Det er fotballens natur. Jeg mener Fabio hadde en enklere sjanse mot Palace. Han hadde en volley der hele målet var åpent, men i dag scoret han på en vanskeligere volley. Han vet han kan gjøre slike ting. Vi visste det fra før, og nå kan vi ta dette herfra.

– 9-0 er et merkelig resultat. Det vil ikke skje ofte i kombinasjonen med det været vi hadde i dag! Det vil trolig aldri skje igjen, det vil være for mye til sammentreff!

– Dette var en veldig viktig seier, som vi virkelig trengte. Det er ikke slik at vi har jobbet mindre de siste åtte ukene, eller hva det er siden vi startet opp igjen. Det er ikke slik at vi ikke trodde det ville bli vanskelig. Nei, nei, nei. Vi var alle i veldig godt humør. Vi har likt det vi så mesteparten av tiden. Men så går det ikke helt slik du vil, og da må vi skru på noen andre skruer. Det er jobben vår. Når det fungerer som i dag er det fantastisk. Alle bør feire seieren i dag. La oss ha en fin helg. Men vi må huske på at Newcastle-kampen ikke er langt unna. 

– Etter United-kampen sa jeg hvor vanskelig det er å svare på spørsmål etter et tap. Dersom jeg ser noe positivt i et 2-1-tap for United vil folk tror jeg er litt gal. Denne kampen var litt mer oss. Vi burde ha vunnet kampen mot United, men jeg sier ikke det om alle kamper mot United. Vi har tapt for dem under ulike omstendigheter. Denne kampen følte vi at vi kom til kort på grunn av oss selv, ikke av andre grunner. Så det var noe vi kunne bygge på. Men det er vanskelig å få noe ut av en slik kamp, så det er bedre å ignorere det helt, og bruke det som en negativ lærepenge. 

Har sympati med Scott Parker

– Om jeg så denne storseieren komme? Nei. Ikke i forrige uke, heller ikke før kampen i dag. Det er ikke noe sjokk om vi taper 2-1 borte mot United, spesielt ikke når vi ikke presterer opp mot vårt beste. Det kan skje, og det er veldig sannsynlig at det skjer. I dag ønsket jeg meg den starten vi fikk og også resten. Men vi kan ikke garantere slike resultater. Det vi forventer av oss selv er garantier for prestasjonsnivået, og i dag leverte vi på det nivået vi ønsker oss.

Klopp ble spurt om han hadde sympati med Scott Parker, og om han snakket med ham etter kampen. 

– Selvsagt snakket vi sammen, men ikke om det. Han klagde ikke over noe. Når du ser på de to lagene, og du ser hva de bruker på laget sitt, så handler det ikke om troppen er sterk nok, eller slike ting. Det er bare det at dette er en tøff liga. En veldig tøff liga. Spesielt for en klubb som Bournemouth. Du trenger alles støtte, for det vil være vanskelig.

– Det er klart fra det øyeblikket du har rykket opp. Det er allerede da klart hvilke problemer du får. Jeg synes Scott gjør en utrolig jobb, og har gjort det helt siden han kom dit. Han rykket opp i en liga hvor Fulham og Nottingham var i kanonform. Jeg har masse sympati for Scott.