Bournemouth kommer rett fra en av de mest dramatiske kveldene i klubbens nyere historie

Det ble dramatisk da Liverpools motstander på lørdag, Bournemouth, møtte Norwich i ligacupen tirsdag kveld.

Bournemouth er klare for tredje runde i ligacupen, hvor de trakk hjemmekamp mot Everton, men det skjedde ikke uten dramatikk.

Sydkystklubbens offisielle nettside beskriver oppgjøret mot Norwich på Carrow Road i andre runde som en av de mest dramatiske kveldene i klubbens nyere historie.

Debutant med utligningsmål to minutter på overtid

Scott Parkers mannskap vant til slutt 5-3 på straffespark-konkurranse, etter at en scoring to minutter på overtid av debutant Brooklyn Genesini sørget for at oppgjøret måtte avgjøres fra ellevemetersmerket. Bare ni minutter tidligere hadde Adam Idah gjort 2-1 for vertene.

Jordan Hugill sendte Norwich i føringen midtveis i første omgang, men Emi Marcondes utlignet for Bournemouth like før pause.

Parker gjorde et dobbelbytte ett minutt på overtid, som fikk direkte påvirkning på kamputfallet. Bournemouth-manageren satte inn Genesini og Dom Sadi, og det var innbytterduoen som kombinerte da utligningsmålet ble satt inn like etterpå.

Dermed ble det straffespark-konkurranse, der Bournemouth-spillerne satte alle sine straffespark i mål. Marcondes, Lewis Cook, Jaidon Anthony, Christian Saydee og Ryan Christie sørget for det.

Todd Cantwell bommet på Norwich sitt andre straffespark, da han satte ballen i tverrliggeren, etter at Teemu Pukki hadde scoret på det første. Liam Gibbs og Idah scoret vertenes to andre mål i straffespark-konkurransen.

Nysigneringen Neto og tenåringsforsvareren Ben Greenwood debuterte også for Bournemouth i denne kampen, i tillegg til nevnte Genesini.

Gjorde hele ni endringer på laget

Scott Parker gjorde nemlig hele ni endringer på laget i forhold til mannskapet han startet med da Bournemouth tapte hele 3-0 på hjemmebane for Arsenal i helgen.

Målvakten Neto, som ble hentet fra Barcelona tidligere denne måneden, fikk stå i mål etter å ha sittet på benken i de to siste ligakampene, mot Manchester City og Arsenal.

Marcos Senesi og Ben Pearson var de to eneste spillerne som startet mot Arsenal som også startet denne kampen. Og på benken hadde Bournemouth sju juniorspillere.

Mot Norwich stilte Bournemouth dette mannskapet: Neto, Stacey, Hill, Senesi (Bevan 72), Greenwood (Genesini 90), Pearson (Sadi 90), Cook, Marcondes, Christie, Saydee, Anthony.
Ubenyttede reserver var: Wadham, Francis, Okoh, Dennis (keeper).

Det gjenstår å se om Parker gir dette laget fornyet tillit mot Liverpool på lørdag, men sjansen er antagelig stor for at han setter inn igjen mange av spillerne som startet Arsenal-kampen.

Da stilte Bournemouth med dette mannskapet: Travers, Smith, Mepham, Senesi (Anthony 46), Kelly, Zemura, Lerma, Pearson (Cook 45), Tavernier, Billing (Christie 65), Moore.
Ubenyttede reserver var: Marcondes, Stacey, Lowe, Siriki, Hill, Neto (keeper).

Liverpool - Bournemouth spilles på Anfield lørdag klokken 16.00, og blir vist direkte på V Sport Premier League og Viaplay.