Bekreftet:Den tidligere Liverpool-spilleren er klar for Everton

Wolverhampton-kapteinen har mistet plassen i laget. Nå skal han til Goodison Park…

Conor Coady er et Liverpool-produkt som kom til klubbens akademi i 2005 – 12 år gammel. Han startet karrieren som midtbanespiller, og fikk Liverpool-debuten mot Anzhi Makhachkala i Europa League-i 2012. Sin siste kamp for de røde fikk han borte mot Fulham i mai 2013, da han kom inn for Philippe Coutinho i det siste ordinære minuttet.

Coady ble så lånt ut til Sheffield United, før de røde solgte ham til Huddersfield Town for 500 000 pund i 2014.

Året etter gikk han videre til Wolverhampton Wanderers, der han etablerte seg som midtstopper, og en veldig sentral spiller i laget som rykket opp igjen til Premier League og satset tungt, spesielt på portugisiske spillere. Han fikk kapteinsbindet da opprykket til Premier League var klart, og har etterhvert fått en ganske stor stjerne i engelsk fotball.

Debuten for det engelske landslaget kom i 2020, og han har spilt ti kamper for England.

Mistet plassen på laget

Denne sesongen har manager Bruno Lage bestemt seg for å bytte formasjon, og skal ikke lenger spille med tre midtstoppere.

Da har også Coady mistet plassen, og i helgens kamp mot Leeds United satt Coady på benken. Nathan Collins og Max Killman er nå Wolves sine foretrukne midtstoppere.

Nå returnerer Coady til Liverpool – men det er ikke for å spille for klubben han var i fra 2005 til 2014. Han har mandag vært gjennom den medisinske sjekken på Finch Farm, og signerer for Everton, ifølge The Bobble.

Ifølge Sky Sports er det snakk om en låneavtale, med opsjon på kjøp for 12 millioner pund. 

Everton mistet midtstopperne Yerry Mina og Ben Godfrey til skader i sesongpremieren. Everton og Liverpool møtes på Goodison Park til sesongens første Merseyside-derby lørdag 3. september.

Sent mandag kveld bekreftet Everton at Coady er klar.