Dette må Liverpool slutte med skal de henge med i kampen om ligatittelen

Liverpool flyr ikke lenger ut av startblokkene.

Jürgen Klopp ville ikke høre snakk om det på pressekonferansen før kveldens kamp mot Crystal Palace, men faktum er ifølge The Athletic at motstanderen har scoret først i de fem siste Premier League-kampene de røde har spilt. 

– Jeg liker ikke at dere finner en statistikk dere henger dere opp i, og kommer hit og legger det frem som det er en sannhet, sa Liverpool-manageren. 

– Vi står overfor ulike situasjoner fra uke til uke, og må være klare for dem alle. Denne gangen skal vi forsøke å gjøre det bedre enn i forrige kamp, la han til.

Man må faktisk helt tilbake til 1997 for å finne sist Liverpool slapp inn det første målet i fem ligakamper på rad.

Tidlige baklengsmål

Ser vi bort fra Community Shield, har Liverpool blitt liggende under i sju av sine siste åtte kamper i alle turneringer. Unntaket var FA-cupfinalen mot Chelsea, som de røde vant på straffespark-konkurranse etter 120 målløse minutter på Wembley.

I fire av disse sju kampene har Liverpool sluppet inn mål det første kvarteret. Til Jürgen Klopps forsvar skal det sies at den eneste kampen som Liverpool tapte av disse sju var Champions League-finalen mot Real Madrid i Paris.

De røde har med andre ord evnen til å slå tilbake, selv om de får en tidlig kalddusj. De kom tilbake fra underlege og vant mot Villarreal, Aston Villa, Southampton og Wolves, mens kampene mot Tottenham og Fulham endte uavgjort.

– Du kan ikke sammenligne Fulham-kampen med kampene mot slutten av forrige sesong, insisterer Klopp. 

– Det var en helt annen situasjon. Nå er vi i startfasen av sesongen. 

– Etter 55 kamper forteller dere meg at vi plutselig ble trege ut av startblokkene? Du kan ikke spille 64 kamper og være overlegen hele tiden. Du må av og til kjempe deg tilbake på et vis.

Klopp har et poeng. Dette skjedde ikke før kamp 57 av fjorårets maratonsesong, da Liverpool fortsatt jaktet en historisk kvadrupel. 

Da er det mer bekymringsfullt at denne sesongen startet på samme måte, på Craven Cottage forrige helg. Det er blitt en uvane som Klopps menn må forsøke å kvitte seg med så fort som mulig. Og aller helst allerede mot Crystal Palace i kveld.