– Dette trengte vi

Det var responsen til Jürgen Klopp da han ble bedt om en kort respons på Liverpools 9-0-seier over Bournemouth.

– Guttene slapp ikke foten av gasspedalen. Vi trengte en skikkelig start. Vi så ut som vi gjorde en del riktig i dag, sa en lettet Liverpool-manager etter storseieren.

– Dette er vårt beste resultat noensinne. Vi fikk en perfekt start. Vi var virkelig påskrudd, og satte motstanderen under utrolig press. Vi scoret noen vidunderlige mål. 

Liverpool scoret fem mål i første omgang i en Premier League kamp for første gang i klubbens historie. Og vi må faktisk tilbake til en kamp mot Brighton i september 1958 for å finne sist Liverpool scoret fem mål i første omgang av en ligakamp.

– Vi hadde noe å bevise for oss selv i dag, ikke for noen andre. Vi ønsket å vise mer lidenskap, mer vilje og være mer direkte. Vi ønsket å tvinge frem en seier. Du må presse deg selv, og det var hva guttene gjorde.

– Nå må vi bevise at dette var starten på noe. Vi må sørge for å gjøre det igjen. Vi skal se Newcastle i morgen, og prøve å bli klare for møtet med dem. 

– Jeg forstår at folk er bekymret over avstanden mellom oss og City, men de er ikke vårt problem. Du kan tape for Manchester United. Det kan skje, men vi har ikke vært fornøyd med prestasjonene våre.

– Det var veldig viktig at vi ikke slapp inn det første målet igjen, og få en slutt på den diskusjonen. Jeg er veldig glad. 

– Så vi dette komme? Nei. Vi kan ikke garantere slike resultater, men det vi forventer er garantier for prestasjonsnivået. 

Se alle ni målene da Liverpool knuste Bournemouth

Bobby svarte kritikerne

Roberto Firmino svarte sine kritikere, med tre målgivende pasninger og to mål.

Brasilianeren ble den første Liverpool-spilleren til å være direkte involvert i fire mål i førsteomgang av en Premier League-kamp, med en scoring og tre målgivende før pause. Han ble den første spilleren i Premier League til å gjøre det siden Tottenhams Harry Kane med tre mål og en assist i første omgang mot Stoke i februar 2017.

Firmino ble også den første spilleren til å levere to målgivende i løpet av kampens seks første minutter i en Premier League-kamp siden Islam Slimani gjorde det for Leicester mot Manchester City i desember 2016.

– Topp. Han spilte en veldig god kamp mot United også. I dag var han høyt i banen, og kom inn i feltet. Dette var Bobby slik vi kjenner ham.