Drar på treningsleir under VM

Assistentmanager Pepijn Lijnders kunne i dag avsløre at de Liverpool-spillerne som ikke er aktuelle for VM reiser på treningsleir til Dubai mens mesterskapet pågår i Qatar.

Premier League tar pause fra 13. november til 26. desember på grunn av VM i Qatar. I den forbindelse kommer Liverpool-spillerne som ikke blir tatt ut til å representere sine land i VM til å dra på treningsleir mens mesterskapet pågår i Qatar. 

Selve VM-turneringen starter 21. november, og avsluttes med finalen den 18. desember. Det betyr altså en pause på seks uker i Premier League.

Flere spillere fra Liverpool er høyaktuelle for mesterskapet. Det gjelder blant andre Jordan Henderson, Trent Alexander-Arnold, Fabinho, Alisson Becker, Darwin Nunez, Virgil van Dijk og Diogo Jota.

Men det er også mange som ikke skal delta, og som dermed kan lade batteriene i sju uker. Det gjelder for eksempel Mohamed Salah og Luis Diaz.

Dubai velges på grunn av den korte avstanden til Qatar

Frem til nå har det ikke vært klart hva spillerne som ikke skal delta i VM skal gjøre mens Premier League tar pause. Men i forbindelse med presentasjonen av sin nye bok avslørte assistentmanager Pepijn Lijnders at de spillerne som ikke skal spille i VM vil reise til Dubai under mesterskapet.

– Vi reiser til Dubai. Det er så nær Qatar at de spillerne som deltar i VM kan slutte seg raskt til troppen igjen når de er ferdige med VM-deltakelsen, slik at de kan forberede seg til resten av sesongen sammen med laget igjen. Dette gir oss godt med tid til forberedelser foran andre del av sesongen, forklarte Lijnders.

Liverpool kommer sannsynligvis til å spille treningskamper mens de er i Dubai, da andre klubber fra Premier League og resten av Europa trolig også vil ha treningsopphold i området.