Vi fulgte pressekonferansen: – Jeg leste fire til seks uker. Jeg ville foretrukket fire!

Jürgen Klopp har møtt pressen før kampen mot Crystal Palace.

Følg pressekonferansen i liveoppdateringen under eller i videovinduet øverst. 

Velkommen

Velkommen til livedekning av Jürgen Klopps pressekonferanse før mandagens møte med Crystal Palace. Manageren er på plass klokken 10.30 og vi oppdaterer fortløpende med det som blir sagt. 

Du kan også følge pressekonferansen i videovinduet øverst i saken.

Klopp er på plass!

Første spørsmål om skadesituasjonen og om han er fornøyd med troppen. 

– Jeg er fornøyd med størrelsen og kvaliteten på troppen. Vi har skader, og spørsmålet er hvor lenge de er ute. Det finnes flere løsninger, og en av de er overgangsmarkedet. Det gir kun mening dersom du finner den rette spilleren. Noen ganger er ikke det mulig, og i andre tilfeller er det veldig vanskelig. Alle de andre løsningene er innad i troppen. Nå har vi for mange skader. 

– Naby er tilbake til mandag og Kostas trener for første gang i dag, så han er kanskje tilbake til mandag. 

– Hvis løsningen hadde vært å kjøpe, så hadde vi gjort det. Jeg skjønte ikke at folk sa at vi manglet en spesiell type midtbanespiller før sesongen begynte. Men hvis vi finner den rette spilleren, ville vi gjort det. Vi har hatt mange samtaler, men det ser ikke ut som noe vil skje.

Blir kjøligere mandag, slippe hetebølgen

– Det er en fordel å spille på kvelden, men det er en fordel for begge lag. Selve kampen blir ikke komfortabel. 

Elliotts kontraktsforlengelse - starter på mandag?

– Han er en fantastisk gutt og en super spiller. Godt innhopp mot Fulham og bra pre-season, så han er i tankene mine. 

Premier League fyller 30 år - dine minner om ligaen?

– Mitt første minne fra Premier League. Jeg husker å ha sett kamper, men mitt første virkelige minne var bortekampen mot Tottenham. 

– Favorittminnet spilte vi ikke en gang. Det var da Willian scoret straffespark mot City og vi ble mestere. Det var en blanding av alt. Jeg husker situasjonen. Alle ropte på hands, men fløyten gikk ikke med en gang. Da feiret vi for første gang. Vanligvis bryr jeg meg ikke om annet enn analyse når andre lag spiller. Men denne gangen håpet jeg virkelig at Willian skulle klare det. 

Firmino - har rollen hans utviklet seg?

– Veldig viktig. Den forrige kampen mot Fulham fant vi ikke Bobby av ulike grunner. Han var ofte blokkert. Det var vanskelig å komme inn i kampen, og det er vanskelig for han når vi ikke spiller bra. Han er en fantastisk spiller. Han hadde en bra pre-season uten at det var perfekt. Men det var det han trengte. Det vil han dra nytte av. 

– 200 starter i Premier League er ikke verst. 

Snakket med spillerne om mentaliteten?

– Jeg likte ikke starten på kampen, og jeg så viljen til å kjempe tilbake, men det er bedre å være konsentrert i starten. Det er ofte kamper starter slik. Vi brukte for lang tid på å skru på. Vi ga momentum til Fulham. Vi spilte ikke godt, men kunne scoret mer. Vi hadde øyeblikk, men ikke mange nok. 

– Vi skal sørge for å være klare for denne kampen, og det pleier vi å være. Det å ha en treg start betyr ikke at det blir slik hver gang.

Mer om det å være klar til kamp

– Når du spiller over 60 kamper må du kjempe deg gjennom det. Nå handler det om å være våken og opplagt. 

– Jeg liker ikke at dere finner én ting i statistikkene og presenterer det som sannhet. Hver uke er det en ny situasjon mot et nytt lag, og vi skal prøve å gjøre det bedre denne gangen.

Kan Fulham-kampen brukes som advarsel?

– Det var nok det for alle. Guttene likte det ikke heller, og de vet at det ikke var bra nok. Vi må lære av det. Vi tapte heldigvis ikke, så «let's go». 

Salah og Nunez sitt samarbeid

– Det er et kult samarbeid. To spillere som er bestemt på å score og å være i avgjørende situasjoner. Mo er i veldig god form og Darwin finner seg til rette. Luis manglet bare scoringen da han hadde gode muligheter. 

– Angrepsrekken var ikke problemet forrige helg. 

Elliott og Keita - på tide å ta steget?

– Alle må ta neste steg i utviklingen. Harvey var strålende før han ble skadet. Han var god i pre-season og spilte godt. Var god mot City og Fulham. Må han ta ansvar? Ja, men det må alle. Men alle midtbanespillerne stiller likt fra sesongstart. Jeg forventer at alle over tid jobber sammen og utnytter sitt potensial. Harvey er på gang, og det samme er Fabio. Millie ser skarp ut. 

– Hendo spilte bra i sekserrollen da han ble flyttet inn der. Vi har fremdeles konkurranse om plassen. Hvis guttene trenger ekstra motivasjon for å spille bra blir jeg overrasket. Jeg forventer alltid at alle skal være hundre prosent klare. Det handler bare om å være den beste versjonen av seg selv. 

Thiagos skade

– Thiago har det bra, men skaden er ikke bra. 

– Jeg leste fire til seks uker. Jeg ville foretrukket fire. Vi får se. 

Det var alt

Det var alt fra første del av pressekonferansen. Det kommer mer fra Klopp utover helgen når delene som er forbeholdt lørdags- og søndagsavisene blir publisert.