Vi fulgte pressekonferansen: Utelukker ikke kjøp av en ny midtbanespiller

Jürgen Klopp kommer med siste nytt før kampen mot Newcastle på Anfield.

Følg pressekonferansen i liveoppdateringen under eller i videoen øverst i saken.

Klopp møter pressen

Jürgen Klopp er på plass klokken 14.30 for å komme med siste nytt før Newcastle-kampen. Vi oppdaterer fortløpende med det som blir sagt. 

Hvordan følge opp en 9-0-seier?

Første spørsmål handler om hvordan man følger opp storseieren. 

– Resultatet er utrolig, og det skjer nesten aldri. Men vi spilte en god kamp og alt gikk veien. Vi forventer ikke et nytt liknende resultat. Vi har spilt kamper som dette, men ikke klart å score ni mål fordi vi har bommet på sjanser og truffet stolpen og tverrligger. 

– Måten vi spilte på er det viktigste. 

– Jeg sa til guttene at jeg ville ha vært strålende fornøyd med en 1-0-seier. 9-0 føltes ikke ni ganger bedre. Ikke etter kampen. 

Diaz og Salah mer sentralt

– Jeg så situasjoner der Mo la inn og kun Henderson og Trent var inne i boksen. Det handler om å ha spillere på rett sted. 

– Mitt favorittmål i kampen var Harvey Elliott sitt fordi vi hadde så mange spillere tett sammen. Det var umulig å forsvare. 

– Vi kan snakke om kampen i et år til, men det er ingen vits. Vi må ta med oss måten vi spilte på, men ingen må forvente at vi scorer på hver sjanse igjen.

Ny midtbanespiller?

– På en måte. Men jo nærmere vi kommer deadline, jo mer usannsynlig blir det. Vi utelukker det ikke. Jeg kunne ikke gitt dere navn hvis jeg ville en gang. 

– Det er noen spillere som kunne passet inn, men vi kan ikke tvinge det frem. 

– Det er fremdeles tid. Når vinduet er over er jeg fornøyd uansett. Da kan vi fokusere på spillerne vi har og takle problemene som kommer til å oppstå. Vi har et godt fotballag, vi har skader. Hvis noen forventer at vi alltid skal gjøre det andre gjør, må de forstå at det er ikke sånn vi gjør det. 

– Jeg bestemmer ikke hvor mye vi skal bruke på overganger, men det har jeg aldri gjort. Å hente riktig spiller er viktig, men hvis vi ikke kan gjøre det så kan jeg ikke gjøre det. 

Flere unggutter i tiden fremover?

– Vi har mange strålende talenter. U23-kampen mot Tottenham viste hvor mange talenter vi har. I en ideell verden spiller man ikke med tre-fire 17-åringer i samme kamp, men de er klare når de må være det. 

– Det var flott å kunne bytte inn Clark og Bajcetic på lørdag. De fortjente det. Det var hyggelig for meg å kunne gi dem sjansen. 

– Jeg håper vi får spillere tilbake snart, og da vil det nok i så fall bli litt færre sjanser for dem.

Alissons første clean sheet på åtte kamper - trengte han det?

– Vi trengte det. Jeg tror ikke Ali trengte det. Han var ikke desperat, men jeg var glad for det. 

– Å holde nullen er veldig viktig for alle. Nå kan vi forhåpentligvis gjøre det flere ganger.

Scott Parker fikk sparken - får spørsmål om klubbdrift

– Det viser hvor viktig det er å ha rette eiere. 

– Vi vet det er ulike systemer for hvordan klubber drives. Noen klubber eies av land, og de skulle nok ønske de kunne gjøre akkurat som de ville. Andre klubber har andre strukturer, som oss og kanskje Arsenal. 

– Du så de tre lagene som kom opp, Fulham, Forest og Bournemouth. Nottingham bruker mye penger og Fulham gjør en del, og jeg kan ikke huske at Bournemouth har gjort mye. Da er det vanskelig å klare seg i Premier League. Jeg følte med Scott, ikke fordi laget hans ikke er gode nok. Jeg skjønner ikke hvordan du kan bedømme etter å ha møtt Arsenal, Manchester City og Liverpool. 

– Jeg ble veldig overrasket i dag. Scott er en strålende manager og har gjort det godt i Fulham og Bournemouth. Så får du sparken etter møter med Arsenal, City og Liverpool. 

– Å hente spillere gir aldri mening om det ikke er den rette spilleren. Jeg er sikker på at Scott Parker har visst hvem som er den rette spilleren. Det så ut som de ikke gjorde mye i sommer, og det er vanskelig når du kommer fra Championship. 

Får flere spørsmål om pengebruk

– Jeg er ikke forsiktig med pengebruken her. Jeg har aldri tenkt på det et sekund. Vi blir fortalt hva som er mulig og hva som ikke er mulig, og så prøver vi å finne ut av det. 

– Vi vant ligaen uten å signere noen. Det var ikke den vanligste tilnærmingen etter å ha blitt nummer to. 

– Du må ha dine egne verdier å drive etter. Vi ønsker spillerne som er her. Dessverre hadde vi for mange skader i sesongstarten, og vi forsøker å finne ut hvorfor det var slik. Men vi må komme gjennom det. Og The Liverpool Way er å komme gjennom det sammen. Hvis du kun støtter klubben i gode tider er det ikke noe gøy. Det er også de tøffe tidene som har brakt folk sammen.

– Alle ønsker å oppnå suksess, og vi har ikke samme situasjon som andre klubber.

Er Newcastle neste lag som blander seg i toppen?

– Hvis Eddie får tid vil de definitivt være det. Slik er fotballverden vi lever i, og det er fint. Newcastle er en flott klubb som har hatt mye suksess i historien. De har alt man trenger for å være en topp seks-klubb. 

Nytt spørsmål om Newcastle

– De har gjort det veldig bra og vært stabile under Eddie Howe. Det gir selvtillit. De er en trussel, og har fått inn veldig gode spiller i Isak, Botman, Bruno Guimaraes blant annet. Wood er en maskin på topp. 

– Alle vil merke fraværet av Callum Wilson. 

Matip og Jones tilbake. Thiago?

– Jeg tror Diogo kan trene fra torsdag, og litt senere for Thiago. 

– Calvin nærmer seg og Caoimhin er i gang med vanlig keepertrening. Det er lys i enden av tunnelen.

Har du fått nok støtte i overgangsmarkedet i sommer?

– Hvis jeg sier at jeg ikke er sikker blir det en stor greie av det. Men det betyr ikke at det alltid er lett. 

– Noen ganger kunne jeg tenke meg å ta litt større risiko, men det er ikke opp til meg. Vi har et veldig bra lag og skal prøve å få så mye som mulig ut av sesongen.

Der kuttes pressekonferansen da spørsmålet var forbeholdt den lukkede delen, som ikke blir publisert før sent tirsdag kveld. Det var altså det for denne gang fra Klopp.