Fortsetter den gode rekken mot United?

Liverpool har hatt overtaket på sine rivaler de siste årene.

Liverpool har hatt et solid overtak på Manchester United de siste årene. Kun én av de tolv siste kampene mot rivalene i Premier League har endt med tap. Det skjedde på Old Trafford i 2018. 

Siden den gang har Liverpool vunnet fem ganger og spilt seks uavgjort. De tre siste kampene mot United har blitt vunnet med hele 13-2 til sammen i målforskjell, skriver The Athletic. 

Skulle det bli seier mandag vil Liverpool vinne tre på rad på Old Traffrod for første gang i historien, og det kan bli fire strake seiere mot United for første gang på 20 år. 

Flere statistikker 

Skulle United klare å ta poeng blir det første gang på ti år at Liverpool står uten seier på sesongens tre første kamper. Sist det skjedde var under Brendan Rodgers sin ledelse i 2012/13-sesongen. 

Blir det seier til Liverpool er det United som må tåle å notere en stygg statistikk i hstoriebøkene. Kun tre ganger i historien har de tapt de tre første kampene i ligasesongen, og Erik Ten Hag kan bli første United-manager på over hundre år som taper sine tre første kamper med klubben. 

For øvrig er det første gang lagene møtes uten å ha vunnet en eneste kamp tidligere i sesongen. 

Vi får håpe det blir Liverpool som trekker det lengste strået igjen. I så fall er det naturlig å tro at Mohamed Salah tegner seg på scoringslisten. Gjør han det blir han den mestscorende Liverpool-spilleren gjennom tidene i dette oppgjøret. 

Det er imidlertid United som har den lange historien på sin side. De har slått Liverpool 81 ganger, mens Liverpool har vunnet oppgjøret 70 ganger. 58 ganger har det endt uavgjort.

Manchester United - Liverpool spilles mandag klokken 21 og vises på V Sport PL og Viaplay.