Forvirring rundt Kellehers skade

Det irske fotballforbundet sliter med kommunikasjonen.

Det virker ikke å være noen som er i stand til å gi klarhet i situasjonen rundt Caoimhin Kellehers skade. Den irske målvakten mistet hele sesongoppkjøringen bortsett fra den aller første treningen etter å ha kommet tilbake fra Nations League-samlingen i juni med en kjenning i lysken. 

Jürgen Klopp har åpenbart latt seg frustrere av situasjonen. Liverpool-manageren sa før Community Shield-finalen at det irske fotballforbundet (FAI) hadde gitt beskjed om at alt var i orden med 23-åringen og at han kunne trene som normalt.

Landslagssjef Stephen Kenny har svart på kritikken og sagt at han ikke kjente til noen skade for Kelleher og at Liverpool-keeperen ikke ville spilt dersom det medisinske apparatet kjente til noen skade. 

Ingen kan oppklare

Kelleher er fremdeles ute og vil trolig ikke være tilbake i trening før tidligst neste uke, og den kan virke som at Klopp legger skylden på landslaget. Irish Examiner skriver torsdag at FAI ikke ønsker å gå inn i noen ordkrig med tyskeren, og at de nøyer seg med kommentarene til Kenny fra forrige uke. 

Kenny har ikke direkte hevdet at Klopp tok feil - bare at han selv ikke visste noe om lyskeskaden da samlingen pågikk og Kelleher spilte kampen mot Ukraina, som endte 1-1. 

Irish Examiner skriver at det for øyeblikket ikke virker å være noen i det irske forbundet som kan oppklare situasjonen. Vanligvis er det kommunikasjonssjefen som tar seg av slik, men for øyeblikket er det ingen i kommunikasjonsavdelingen som jobber direkte opp mot herrenes a-landslag. 

Landslagslegen Alan Byrne kunne nok også svart på spørsmålene mange nå sitter med, men han har bestemt seg for å pakke sakene og bli pensjonist etter lang fartstid i jobben. Han har ikke vært tilgjengelig for kommentarer. 

Caoimhin Kelleher kjemper hardt mot blant andre Gavin Bazunu om spilletiden på landslaget og håper nok at den rotete situasjonen ikke går ut over mer spilletid i fremtiden. Helten fra forrige sesongs ligacupfinale har spilt åtte landskamper for Irland.