Pep Lijnders ute med bok: – Gode lag bygges i motgang

Jürgen Klopps assistent har vært like engasjert og detaljfokusert i arbeidet med «Intensity», som han er kjent for å være på feltet.

Vi har fått servert stadige drypp fra boka, og nå er Pepijn Lijnders’ «Intensity» lansert og ute for salg.

Assistentens bok blir gitt ut sammen med Liverpool FCs redaksjonssjef James Carroll, og byr på et innblikk i hvordan sesongen 2021/22 ble til.

I anledning lanseringen ble en liten gruppe supportere og konkurransevinnere invitert til å delta på signering og «bokbad» onsdag kveld.

Her er noe av det Pepijn Lijnders hadde å si i møte med John Gibbons fra The Anfield Wrap.

Om bokprosessen

– Det som var vanskelig var at vi visste ikke hvordan det ville ende. Når dere leser den vet dere slutten, så ok, vi vant ligacupen, vant FA-cupen og spilte maksimum antall kamper mulig i sesongen.

– Da vi startet å skrive, visste vi ikke at det ville bli slik, selvsagt. Du kan ikke forestille deg hvor fornøyd jeg var da vi vant den første finalen. Jeg skrev hver dag om alt. Forhåpentligvis endte det som en fin ting for fansen.

Om å skrive med James Carroll

– Jeg skrev hver dag. Jeg ville alltid sende alt sammen som jeg hadde skrevet etter en kampdag. Det er det vanskeligste å gjøre, selvsagt, fordi når du forbereder en kamp, gjør du så mange små planer, så mange små avgjørelser.

– Du har alle disse små avgjørelsene du tar på daglig basis, som ingen snakker om, og ingen vet om eller ingen ser.

– Sesongen går så raskt unna fordi som trener handler det kun om å vinne den neste kampen. Hvis du ikke vinner den, det er over. Så hele vårt liv avhenger av om du vinner den kampen.

– Så det er veldig kult at alle disse avgjørelsene er notert. Etter trening ville jeg gå inn, under møter ville jeg sitte bak og jeg ville skrive. Etter en kamp ville jeg komme hjem og sitte med min ’believe’-kopp fra Ted Lasso og drikke te i et mørk rom og skrive. Så ville jeg sende alt til James. Hver andre dag ville jeg sende han saker jeg gjorde, og så gjorde han det bra.

Om hva Jürgen Klopp syntes

– Han sa alltid at jeg burde skrive en bok. Selvsagt, jeg snakket med han først, han var så glad. Det var et skikkelig fint øyeblikk.

INTIM LANSERING: Konkurransevinnere og en liten gruppe supportere fikk komme tett på Pepijn Lijnders onsdag kveld.

INTIM LANSERING: Konkurransevinnere og en liten gruppe supportere fikk komme tett på Pepijn Lijnders onsdag kveld.

– Jeg tror at han også er glad det blir skrevet ned at noen som forstår konteksten.

Om å jobbe med Klopp

– Må det vare lenge! Det er et vilt øyeblikk å være i denne klubben på. Alle ser det forholdet vi har. Det er så viktig for en trener å følge den lojaliteten fra sine assistenter. 

– Det sier mye om ham at han virkelig ønsker at de menneskene rundt han skal ta steg for å utvikle seg, og er ikke det det første og siste karaktertrekket til en stor leder?

Om hva han selv har fått ut av bokprosjektet

– Det har vært det beste jeg noen gang har gjort i mitt liv fra et utviklingssynspunkt. Jeg tror at forrige år var en av mine bedre sesonger som trener.

– Det er helt sikkert at boka hjalp. Den renset hodet mitt. Jeg skrev ned ting allerede før jeg måtte ha et møte med laget, eller en treningsøkt med laget, så jeg var veldig tydelig med hvor vi var og hva vi trengte i mine diskusjoner med Jürgen.

Om båndet med supporterne

– Jeg tror virkelig at det er kun med denne tupe lederskap fra bunn til topp, at det er mulig å skape dette. Før sesongen starter, snakker vi alltid om ønsket om å skape minner. Vi ønsker å skape spesielle følelser. Vi ønsker å gjøre det sammen med fansen. Det er kun mulig med fansen og du så det da Covid slo ned. Det øyeblikket Anfield vi ha noe, føler vi alltid at vi får det.

– Det er et privilegium å jobbe i denne æraen i denne klubben. Det er et privilegium å jobbe med Jürgen. Det er et skikkelig spesielt øyeblikk mellom fansen og laget. Så mye lidenskap. Jeg tror vi prøver å representer lidenskapen til fansen, men jeg tror fansen representer vår vilje til å vinne også. Takk skal dere ha fra hele mitt hjerte, fordi disse spesielle minnene ble skapt i de vanskeligste kamper

Om forståelsen av sesongen i etterkant

– Du skriver ned alt når det skjer, så mange prosesser var i gang. Vi vokste så mye som lag når det gjelder stabilitet, å vinne, mentaliteten i laget, alle de tinga. Det vokste og vokste og vokste. Jeg er veldig stolt over denne sesongen.

– På banen og utenfor banen, du bare fokuserer på den neste kampen. Det er den eneste finalen vi må vinne fordi resten kan du ikke kontrollere. Helt ærlig, treninga må være enda hardere. Så lenge vi gjør det, og alle spiller med lidenskap og kamp.

Om foreløpige tilbakemeldinger

– De nærmest meg har lest den. Så, Jürgen har lest den. Vitor Matos har lest den. En nær venn. Min kone, selvsagt. Det som også er bra med denne boka er at ingen visste om den.

– Om du vil lage det autentisk, om du vil at det skal være ufiltrert, da er det den eneste måten å gjøre det på. 

– Jeg var sikker på at vi ville ha en god sesong. Hvis sesongen ikke skulle gå etter planen, sa jeg at da ville enda flere om de leste boka forstå hvem vi er fordi gode lag bygges i motgang. Gode lag skapes når ting ikke går bra. Lederskapskvalitetene til Jürgen og hele klubben... Jeg håper virkelig at de vil inspirere mange mennesker.