– I kveld møter vi det laget i Premier League som har forbedret seg mest dette året

Jürgen Klopp er klar over hvilken trussel som venter i kveld.

I kveld får Liverpool besøk av et Newcastle som har hatt et meget godt 2022 under Eddie Howe. Laget imponerte mot Manchester City nylig, da de lå under 0-1, snudde til 3-1, og til slutt spilte 3-3 mot Pep Guardiolas lag.

Selv om de helrøde fikk en sårt etterlengtet opptur med lørdagens fantastiske 9-0-seier, er Klopp obs på hvilken fare som venter i kveld.

– Vi er klar over at alt ikke var ødelagt før vi spilte Bournemouth, og vi vet at alt ikke er perfekt etter kampen mot dem. Vi har spilt fire kamper siden starten av sesongen, og det var kamper alle visste ville bli ulike. Vi kunne tenkt oss å ha flere poeng enn det vi har, og er ganske skuffet over at vi ikke har det, men at vi fortsatt er under utvikling på dette stadiet er ganske normalt vil jeg si, skriver Klopp i kveldens kampprogram.

– Nå handler det om å bygge videre på det vi har gjort. Det betyr at vi må ta inn all informasjonen vi har, og bruke det. Vi kan ikke bare ignorere tingene vi ikke liker. Vi bruker det best med å lære av det og forbedre oss, sier han.

Ligaens største forbedring

Klopp fortalte hvor stor tro han har på Newcastle i årene fremover på tirsdagens pressekonferanse, og mener det er det laget som har tatt størst steg i 2022.

– I kveld møter vi en motstander som trolig er laget som har forbedret seg mest i Premier League i år. Jeg har alltid beundret og respektert Eddie Howe, og jobben han har gjort i Newcastle United er strålende. Det bør ikke være noen overraskelse heller. Det har lenge vært klart at Eddie har en filosofi, en spillestil og måte å jobbe på som ville komme den klubben han jobber for til nytte.

– Newcastle gjorde en god avgjørelse med å ansette ham, og det betaler seg. Vi så det beste fra laget hans i deres nylige uavgjortkamp mot Manchester City, der de viste hvor aggressive de kan være med ballen, og kreativiteten de kan vise mot et lag med så mye kvalitet som City. Jeg vet at jeg ikke er alene om å være imponert over fotballen Newcastle spiller, og forventer at de vil være ekstra motivert for denne kampen, siden det er en ambisiøs klubb, og det gir mening å gi klubbene som vanligvis ender foran deg en nesestyver.

Liverpool - Newcastle har avspark kl. 21.00, og vises på V sport PL og Viaplay.