Ingen handler yngre enn Liverpool

Liverpool har den laveste snittalderen på nysigneringer i Premier League.

Liverpools strategi på overgangsmarkedet har vært åpenbar helt siden Fenway Sports Group tok over, og både under Brendan Rodgers og Jürgen Klopps ledelse har det i hovedsak handlet om å kjøpe unge spillere som kan utvikle seg og øke verdien sin samtidig som de leverer varene for klubben. 

Siden 2013/14-sesongen har Liverpool kun hentet fire spillere som har passert 30 år om vi kun regner med de som har fått minutter for førstelaget. Kolo Touré, Rickie Lambert, Adrian og Ragnar Klavan er de eneste representantene på den listen.

Sammen med Southampton er det færrest i Premier League, ifølge The Athletic. Til sammenlikning har nesten hver fjerde Leicester-signering vært over 30 år. 

Handler yngst

I den aktuelle perioden er Liverpool laget som har handlet yngst i Premier League, når vi igjen kun regner inn spillere som har spilt minst én offisiell førstelagskamp. Snittalderen på nysigneringene til Liverpool er 23 år og fire måneder. Nærmest følger Brentford og Leeds med en snittalder på henholdsvis 23 år og ni måneder og 23 år og elleve måneder. 

Liverpools for øyeblikket største sportslige rivaler, Manchester City, har handlet spillere med en snittalder på 25 år og én måned i samme tidsperiode, altså nesten to år eldre enn Liverpool. Manchester United ligger også høyt på oversikten, med 25 år og ni måneder. 

De som i snitt kjøper eldst spillere er West Ham, med snittalder på 26 år og syv måneder. Leicester følger bak med 26 år og én måned. 

Hele listen ser slik ut: 

Liverpool - 23 år og fire måneder
Brentford - 23 år og ni måneder
Leeds - 23 år og elleve måneder
Southampton - 24 år og én måned
Tottenham - 24 år og to måneder
Wolves - 24 år og to måneder
Arsenal - 24 år og seks måneder
Brighton - 24 år og ti måneder
Newcastle - 24 år og elleve måneder
Bournemouth - 25 år
Everton - 25 år og én måned
Manchester City - 25 år og én måned
Crystal Palace - 25 år og fem måneder
Fulham - 25 år og seks måneder
Chelsea - 25 år og syv måneder
Nottingham Forest - 25 år og syv måneder
Manchester United - 25 år og ni måneder
Aston Villa - 25 år og ti måneder
Leicester - 26 år og én måned
West Ham - 26 år og syv måneder

Trekker snittet ned

Liverpool henter ungt, men har de siste sesongene stilt med lagoppstillinger med høy snittalder. I sesongstarten mot Fulham var seks av spillerne i lagoppstillingen 30 år eller mer. Dette skyldes selvsagt at det er lite utskiftning i troppen og at stammen i laget har vært den samme i flere sesonger. 

Signeringene de siste overgangsvinduene er likevel med på å trekke snittet i troppen ned, og Klopp og co bygger for fremtiden samtidig som de kjemper på alle fronter med dagens tropp. 

Sommerkjøpene Darwin Nunez (23), Fabio Carvalho (19) og Calvin Ramsay (18) er med på å trekke snittet ned, selv om sistnevnte venter på debuten for sin nye klubb. Luis Diaz (25) og Ibrahima Konaté (23) er også eksempler på spillere som er kjøpt og som forhåpentligvis skal bidra i mange år fremover.