– Jeg er fornøyd med mine egne prestasjoner, men som lag må vi utvilsomt gjøre det bedre

Luis Diaz reflekterer over Liverpools svake sesongstart, og sin egen Liverpool-karriere så langt.

Luis Diaz er en av et fåtall Liverpool-spillere som får godkjent etter de tre første ligakampene. Han reddet blant annet ett poeng for de røde med et kjempeskudd, da de med ti mann kjempet seg tilbake i kampen og klarte uavgjort mot Crystal Palace på Anfield. Han er den spilleren som har det beste poengsnittet både på spillerbørsen til Liverpool.no og folkebørsen så langt denne sesongen.

Uavgjort mot Fulham og Palace, og tap for Manchester United, er en sesongstart langt under forventningene av Jürgen Klopps mannskap. Dermed er Liverpool helt nede på 16. plass foran lørdagens kamp mot Bournemouth. 

– Vi har fått en vanskelig start. Dette var ikke helt den åpningen på sesongen som vi ønsket oss. Vi er en klubb som går for tre poeng i hver eneste kamp vi spiller. Jeg vil ikke si at dette er problematisk for spillerne eller manageren, men vi vet alle at vi må gjøre det bedre, slår Diaz fast i et intervju med Sky Sports.

Liverpool var klare favoritter foran møtet med Manchester United, etter erkerivalens svake start på sesongen med tap for Brighton og Brentford. Derfor var 2-1-tapet på Old Trafford ekstra skuffende.

– Vi visste på forhånd at det ville bli en vanskelig kamp. Vi er fullt klar over rivaliseringen mellom de to klubbene, og vi visste at vi hadde en stor oppgave foran oss. Det gikk ikke vår vei. Vi vet vi må gjøre jobben vår og trene hardt, restituere oss og se frem til neste kamp. Forhåpentligvis klarer vi å plukke noen poeng, og få en skikkelig start på sesongen, er colombianerens respons på den svake starten.

Føler han har fått en god start på Liverpool-karrieren

Selv om Diaz er misfornøyd med lagets prestasjoner så langt, så er han tålelig fornøyd med egne prestasjoner. 25-åringen kom til Liverpool fra Porto for 49 millioner pund i januar, og har funnet seg godt til rette i sin nye klubb.

– Personlig føler jeg meg veldig bra. Jeg har fått en god start. Jeg er fornøyd med mine egne prestasjoner, føler meg i god form og har fått en god start her.

– Jeg er fornøyd med mine bidrag til laget. Vi må alle bidra med vårt. Jeg er glad for å være i denne store klubben, som har så mange enestående spillere, og et veldig profesjonelt opplegg. Nøkkelen nå blir å gjøre det bedre, og få noen gode opplevelser i kampene som kommer.

Luis Diaz utligner til 1-1 mot Crystal Palace

Stolt over å spille på samme lag som Mohamed Salah

Diaz er en av bare tre Liverpool-spillere som har kommet på scoringslista i de tre første kampene. Hans scoring var en skikkelig perle mot Crystal Palace.

– Takk Gud for at jeg scoret det målet. Det hjalp oss få et viktig poeng. Jeg var veldig glad for å komme på scoringslisten. Jeg synes det er viktig at jeg kommer til slike muligheter.

Mohamed Salah er lagets toppscorer med to mål, mens nykommeren Darwin Nunez, som mot Bournemouth vil sone den andre av karantenen på tre kamper han fikk etter utvisningen mot Palace, også har gjort et mål.

– Det er fantastisk for meg å spille i samme angrepsrekke som Mo Salah. Jeg har studert ham på TV i mange år, og jeg er stolt over at jeg nå er blitt hans lagkamerat. Det føles spesielt. 

– Det å spille sammen med spillere som ham hver dag hjelper meg til å bli bedre, ikke bare som fotballspiller, men også som person. Mo er en fin fyr, som jeg føler en spesiell forbindelse med. Det er en spesiell forbindelse mellom alle oss spillerne faktisk.