– Jeg har savnet klubben og stedet. Det vil alltid være mitt andre hjem

Martin Skrtel er sistemann i rekken som er klar for Legends of the North-derbyet i september. Det vil bli hans første gjensyn med Anfield siden han forlot klubben i 2016.

Den slovakiske stopperkjempen tilbrakte åtte år på Anfield, fra 2008 til 2016. Etter at han forlot Merseyside spilte han fem sesonger i tyrkisk toppserie før han avsluttet karrieren i hjemlandet Slovakia i sommer.

I september, og nærmere bestemt den 24., skal den tidligere Liverpool-stopperen være en del av Sir Kenny Dalglish sitt lag i møtet med Manchester United-legends. Det vil bli hans første tilbakekomst til Anfield siden han forlot klubben på sommeren for seks år siden. Han forteller at det har vært et stort savn. 

– Jeg har ikke hatt muligheten til å komme tilbake på grunn av at jeg fremdeles var en aktiv fotballspiller. Jeg har selvfølgelig fulgt med på klubben og sett samtlige kamper, sier Skrtel til liverpoolfc.com.

37-åringen fikk med seg 320 kamper i den røde trøyen, og var i mange år en bauta bak i forsvaret til flere Liverpool-trenere. Han tror det blir veldig spesielt å traske inn på gressmatten til You'll Never Walk Alone igjen.

– Når du spiller i en klubb så lenge så er klubben, byen og laget fremdeles i hjertet ditt. Jeg har savnet klubben og plassen, og nå skal jeg tilbake. Det vil alltid være mitt andre hjem, forteller han.

CHAMPIONS LEAGUE: Martin Skrtel spilte europeisk toppfotball med Istanbul Basaksehir etter karrieren på Anfield var over.

CHAMPIONS LEAGUE: Martin Skrtel spilte europeisk toppfotball med Istanbul Basaksehir etter karrieren på Anfield var over.

Omskolert til spiss

Etter fem år i Tyrkia og et år i Trnava i Slovakia valgte slovaken å legge fotballskoene på hyllen tidlig i sommer, men de ble ikke værende der veldig lenge. Skrtel er nemlig fremdeles en aktiv fotballspiller, men han spiller nå for et amatørlag i Slovakia.

Det kanskje gøyeste med klubbvalget er at han har byttet posisjon på banen, for nå spiller den høyreiste midtstopperen i en falsk nier i front, og han er den nest yngste spilleren på laget!

– Da jeg forlot Slovakia som 19-åring lovet jeg en god venn at jeg skulle komme tilbake å spille i byen. Jeg har fått telefoner fra ham nesten hver dag siden jeg la opp, sier Skrtel og fortsetter:

– Jeg har spilt to kamper så langt, og det er kjekt. Det har også blitt et posisjonsbytte, og jeg har scoret tre mål på to kamper, avslører slovaken.

Skryter av Klopp og midtstopperne

Det er ingen tvil om at slovaken fremdeles holder seg i god form etter endt karriere. En av hans andre hobbyer er selvfølgelig å følge med på Liverpool, og han er full i lovord om de rødes tyske trener.

GODT KJENT: Martin Skrtel fikk være en del av Jürgen Klopps Liverpool-mannskap før han reiste videre til Tyrkia i 2016.

GODT KJENT: Martin Skrtel fikk være en del av Jürgen Klopps Liverpool-mannskap før han reiste videre til Tyrkia i 2016.

– Jeg kjente til ham da han var i Dortmund, som trener. Han vet hvordan han skal jobbe med spillerne og få dem motivert. Alt kom på en måte sammen i ett: Klopp, spillerne, klubben og supporterne. Det er derfor Liverpool er så suksessfulle for øyeblikket, mener 37-åringen.

Det er likevel ikke bare Jürgen Klopp som får skryt av Skrtel. Slovaken spilte midtstopper på det høyeste nivået i en årrekke, og han er ikke i tvil om kvaliteten Liverpool innehar på den posisjonen for øyeblikket.

– Jeg ville elsket å være treneren til Virgil (Van Dijk), Konate, Matip, Joe Gomez og Phillips. Det er kanskje den beste bredden i verden. De er topp spille, avslutter 37-åringen.

Martin Skrtel og Liverpool-legendene møter Manchester United i det andre oppgjøret i Legends of the North den 24. september på Anfield.