Klopp hadde «oppvaskmøte» med spillerne denne uken

Jürgen Klopp har rensket luften med spillergruppen etter bare to poeng på de tre første ligakampene.

Chris Bascombe i Telegraph opplyser at Jürgen Klopp samlet troppen etter tapet for Manchester United, for å finne tilbake til standarden som har vært satt under hans sju første år på Anfield.

Liverpool-manageren skal ha hatt et langt møte med spillerne på onsdag, to døgn etter 2-1-tapet på Old Trafford. Møtet skal ha vært for å sette problemene i perspektiv, ikke for få utløp for frustrasjon.

– Jeg fikk sagt det jeg ville. Det fine er at jeg føler meg mye bedre etter møtet. Det er ikke slik at jeg roper og kjefter på spillerne. Ikke i det hele tatt. Det handler om å sette ting i perspektiv, både det vi har gjort bra og det vi ikke har gjort bra, uttaler Klopp.

– Vi lever i en verden der alle bedømmer det du gjør, men til syvende og sist er det kun viktig hva vi selv tenker om det. Vi kan ikke gjøre ting for å tilfredsstille omverdenen. Vi har aldri gjort det, og kommer aldri til å gjøre det.

– For oss og meg er det klart hva vi må gjøre. Vi snakker omtrent om alt, og spesielt det som er viktig for oss. Jeg har blitt vasket i alskens vann i mitt liv, og har opplevd både oppturer og nedturer. Alt handler om hvordan du håndterer det. Det handler bare om å sette ting i perspektiv.

Mer aggressivitet

Klopp antydet at den kortsiktige løsningen mot Bournemouth på lørdag er at hans spillere må vise mer aggressivitet. 

– Hva kan vi gjøre noe med umiddelbart? Innsats, helt klart, slår han fast.

– I fotball må du gi 100 prosent, om ikke mer. Det handler om innsats og vilje. Vi må sørge for at Ali får sjansen til å holde buret rent, for han kan ikke gjøre det alene. Og så må vi angripe med alt vi har. En av våre hovedregler er at alle er ansvarlige for alt.

Klopp vil ikke bruke den tøffe fjorårssesongen som noen unnskyldning for de svake resultatene innledningsvis denne sesongen.

– Vi har ingen bakrus. Det er ingen unnskyldning. Forrige sesong er historie. Noen spillere spilte helt sikkert alt for mange kamper, og hadde så bare tre uker ferie. Er det nok? Sikkert ikke, men guttene er vant til det. 

– Vi er i starten av denne sesongen, ikke i slutten eller midten av sesongen. Vi ønsker virkelig å gjøre det bedre, og vi må gjøre det bedre. Våre supportere vet at du ikke kan velge Liverpool dersom du ønsker å holde med en klubb uten noen form for drama eller nedturer. Nå må vi kjempe oss skikkelig tilbake tidlig i sesongen.