Newcastle sliter også med skader på midtbanespillere

Eddie Howe hadde bare en midtbanespiller på benken mot Wolverhampton.

Newcastle må klare seg uten Bruno Guimaraes når de besøker Anfield onsdag kveld. Etter at nordøst-klubben spilte 1-1 mot Wolverhampton på Molineux i ettermiddag kom manager Eddie Howe med en oppdatering på skadesituasjonen til The Magpies.

Howe forklarte at Guimaraes gikk glipp av kampen mot Wolves med det han beskrev som en liten skade, som vil holde stjernespilleren ute i et par kamper. Howe håper at Guimaraes kan rekke kampen mot Crystal Palace på St James' Park neste helg.

– Bruno har en liten skade, og vil forhåpentligvis kun være ute et par kamper, sa Howe etter poengdelingen på Molineux.

Brasilianeren startet de tre første Premier League-kampene denne sesongen, men måtte altså kaste inn håndkledet foran dagens kamp.

Sean Longstaff spilte i rollen til Guimaraes mot Wolverhampton, ved å ligge dypest av de tre på midtbanen, med Joelinton og Joe Willock på hver sin side.

Shelvey ute til november

Tidligere Liverpool-spiller Jonjo Shelvey er ute med skade helt til november, noe som førte til at Elliot Anderson var den eneste midtbanespilleren som Howe hadde på innbytterbenken på Molineux.

Howe kunne heller ikke benytte nysigneringen Alexander Isak i Wolverhampton, da spissens arbeidstillatelse ikke gikk gjennom i tide. Howe håper imidlertid at spilleren som kostet Newcastle 60 milliioner pund vil bli klar til kampen på Anfield.

– For Alex er det arbeidstillatelsen vi venter på.

Se høydepunktene fra Molineux

Alan Saint-Maximin scoret utligningsmålet for Newcastle mot Wolves i siste spilleminutt. Wolverhampton tok ledelsen sju minutter før pause, på et fantastisk langskudd av Ruben Neves, og vertene trodde de hadde avgjort kampen da Raul Jimenez satte ballen i mål ni minutter før slutt.

Scoringen ble imidlertid kontroversielt annullert etter VAR-sjekk, i en situasjon som var nesten identisk med den som Jordan Henderson ikke fikk frispark for av VAR da Fulham tok ledelsen 1-0 mot Liverpool på Craven Cottage i ligaåpningen.

Poenget betyr at Newcastle tok seg forbi Liverpool på tabellen, og har ett poeng mer enn de røde før lagene møtes på Anfield onsdag kveld.

Newcastle stilte med følgende lag i Wolverhampton: Pope, Trippier, Schär, Botman, Burn (Targett 65), Willock (Anderson 84), S Longtaff, Joelinton, Almiron (Murphy 84), Wood (Fraser 65), Saint-Maximin (Ritchie 90+9)

Ubenyttede reserver: Dummett, Lascelles, Manquillo, Darlow.