Om en måned starter alvoret

Liverpool FC Women er godt i gang med forberedelsene til sesongen der de returnerer til øverste nivå.

Etter å ha cruiset seg til opprykk forrige sesong blir det garantert tøffere når Liverpool FC Women returnerer til Women's Super League denne høsten. Torsdag er det nøyaktig én måned til Matt Beards lag serieåpner med bortekamp mot Reading. Deretter venter hjemmekamper mot Chelsea og Everton - sistnevnte på Anfield. 

Oppkjøringen til sesongen er godt i gang, og søndag ble det 3-1-seier over Blackburn på hjemmebanen Prenton Park. Det ga supporterne en anledning til å se nærmere på nykommerne Eartha Cummings, Emma Koivisto og Gilly Flaherty. Det var imidlertid to av fjorårets helter som sørget for seieren - Yara Daniels scoret to ganger mens Katie Stengel scoret ett. 

– Noe av det vi leverte var strålende, og vi må bare bli litt bedre i siste tredjedel, sier manager Beard i et intervju med liverpoolfc.com.

LFC Women skal spille ytterligere fire treningskamper før alvoret starter. 

Bra med støtte

Beard sier laget bare kommer til å bli bedre og bedre gjennom oppkjøringen, og han merker også at flere og flere supportere viser interesse for damelaget. 

– Forrige sesong merket vi at vi fikk flere og flere supportere, og sommerens EM og interessen og gleden rundt Englands seier har gitt stor effekt, sier Beard.  

TRENING: Carla Humphrey og nykommer Emma Koivisto på trening onsdag.

TRENING: Carla Humphrey og nykommer Emma Koivisto på trening onsdag.

Manageren ser frem til en spennende sesong. 

– Vi har en vanskelig start på sesongen og det kommer ikke til å bli noen enkle kamper. Men vi har en bra gruppe med spillere, og vi ser virkelig frem til å komme i gang, sier han. 

Lørdag spiller Liverpool treningskamp borte mot rivalene Manchester United. Onsdag trente de på sitt anlegg i Wallasey som del av sesongoppkjøringen.