United måtte kansellere sitt planlagte møte før kveldens kamp

Det er ventet store protester før Liverpools bortekamp mot Manchester United.

I mai 2021 var det så store protester mot Glazer-familien at kampen mellom Manchester United og Liverpool måtte utsettes. Supportere tok seg inn på stadion og på gressmatten, og kampen ble først spilt 11 dager senere – i en kamp der Liverpool tok med seg tre ekstremt viktige poeng i jakten på topp fire.

Vi har i lang tid visst at det ligger an til å bli nye protester før kveldens kamp, etter Manchester Uniteds svake start på sesongen, og frustrasjon mot klubbens eiere.

Før hjemmekampene pleier Uniteds spillere og støtteapparat å overnatte på The Lowry Hotel – et kvarters kjøretur fra Old Trafford. Det gikk de bort fra til sesongens første hjemmekamp mot Brighton, og det har de droppet også denne gang. I dag droppet de også å ha sitt lagmøte før kampen på hotellet, som var den opprinnelige planen.

Liam Corless i Manchester Evening News rapporterer at planene ble droppet på kort varsel i dag, på grunn av sikkerhetsmessige grunner. 

Forventer store protester

United skulle opprinnelig ha sitt møte på hotellet, men kl. 14.00 norsk tid ble de planene skrinlagt. I mai 2021 var det også protester utenfor hotellet, og lagbussen ble hindret å kjøre mot stadion.

Kilder rundt United sier at det forventes en stor protest i kveld.

Ifølge lokalavisen i Manchester ankom Liverpool-troppen Manchester rundt kl. 12.00 norsk tid på mandag, og tok inn på Hyatt Regency Hotel i Booth Street, 10 minutter unna stadion.

Jürgen Klopp ble spurt om protestplanene på pressekonferansen fredag. Sist fikk det ikke konsekvenser for United, og kampen måtte bli spilt senere. Skjer det igjen, forventer Klopp at klubbens hans blir tildelt poengene.

– Jeg håper virkelig ikke det kommer til å skje, men dersom det skjer tror jeg vi får poengene. Vi har ingenting med situasjonen å gjøre, og dersom supporterne ikke vil at kampen skal spilles, så kan vi ikke bare sette opp kampen igjen og plassere den et annet sted i en travel sesong, sa Klopp.

Manchester United - Liverpool spilles kl. 21.00, og vises på V sport PL og Viaplay.