– Dette var en god start på resten av sesongen

Virgil van Dijk håper at rekordseieren over Bournmouth skal kick-starte sesongen for Liverpool, men forventer en langt tøffere kamp når Newcastle kommer på besøk onsdag kveld.

Etter tre svake kamper slo Liverpool tilbake med 9-0 over Bournemouth, og tok dermed sin første seier i årets Premier League. Det løftet de røde til niendeplass på tabellen med fem poeng.

Det er poenget bak onsdagens motstander, Newcastle, som ligger to plasser foran Liverpool på tabellen.

– Etter tapet for United ønsket vi bare at neste kamp skulle komme raskt, og det var bra for oss at vi bare trengte å vente i fire dager. Alle var svært motiverte, sa Virgil van Dijk til pressen etter kampen mot Bournemouth.

– Heldigvis fikk vi ikke noen nye skader i løpet av uken foran denne kampen, noe som var en hyggelig forandring. Vi spilte selvsagt en svært god kamp. Vi har ikke hatt så mye flaks tidligere i sesongen. Nå ønsket vi virkelig å prestere og få et godt resultat. 

– Jeg liker ikke å se meg tilbake. Jeg liker å se fremover. Dette var en god start på resten av sesongen. En god seier, som vi kan bygge videre på. Men det er aldri noen garanti for at vi fortsetter på denne måten. Det er selvsagt det vi ønsker å gjøre, og det er det vi jobber for. Det vil vi forsøke å gjøre, og det skal vi starte med på mandag. 

Nunez soner den siste kampen av sin karantene

Van Dijk og Liverpool retter nå søkelyset mot onsdagens kamp mot Newcastle. Nederlenderen forventer en langt tøffere kamp mot Eddie Howes mannskap.

– Det blir en tøff kamp. De er et godt lag, og har en god manager. Kampene mot dem i fjor var tøffe. Vi skal nyte seieren over Bournemouth en halv dag, og så fokusere på denne kampen. 

Liverpool må igjen unnvære sommerkjøpet Darwin Nunez, som vil sone den siste kampen av karantenen for utvisningen mot Crystal Palace. Det betyr at Roberto Firmino får en ny sjanse på topp etter sine to scoringer mot Bournemouth.

– Vi vet hvilke kvaliteter Roberto besitter, og vi har aldri tvilt på ham. Det handler mer om hvordan du håndterer alt som kommer fra verden utenfor. Det gjelder både for ham og laget. Vi kan ikke lytte til folk som ikke har noen innflytelse på våre prestasjoner. Vi vet hva han kan bidra med, og han viste det igjen mot Bournemouth. 

– Han ønsker selvsagt å vinne, og når vi ikke vinner blir han forbannet, og når vi vinner er han glad. Det er slik det skal være. Han ønsker å prestere best mulig, for han er en kvalitetsspiller. Mot Bournemouth viste han at han er en verdensklasse-spiller.

Liverpool - Newcastle spilles på Anfield onsdag klokken 21.00, og blir viste direkte på V sport Premier League og Viaplay.