– Vi trenger mange midtbanespillere

Liverpool er i markedet etter en ny midtbanespiller før transfervinduet stenger, og Virgil van Dijk frykter ikke at en eventuell ny mann vil blokkere veien for talenter som Harvey Elliott og Fabio Carvalho.

– Jeg tror ikke utviklingen til Elliott og Carvalho vil stoppe opp selv om vi signerer noen. Studerer du antall kamper vi spiller, så trenger vi mange midtbanespillere, sa van Dijk til journalistene etter Liverpools rekordseier over Bournemouth.

– Midtbanespillerne er motoren til laget vårt. De vinner mange baller for oss. Vi trenger mange midtbanespillere. Vi roterer mye på midtbanen på grunn av det høye antallet kamper, med unntak av Fab. Vi trenger alle. 

– Jeg er veldig imponet over både Harvey og Fabio. Harvey imponerte allerede før den alvorlige skaden han fikk. Nå viser han den samme formen som før skaden etter min mening. Jeg er blitt imponert over Fabio også. Jeg sa det allerede under preseason. Jeg kjente ham ikke før det, men jeg tror han kan bli en veldig, veldig god spiller for oss.

– Men vi trenger erfarne spillere også, spesielt når ting ikke går bra, slik som de siste ukene. Men Harvey og Fabio er karer som har den mentaliteten som vi trenger. Det viste de mot Bournemouth, og jeg mener det viste det mot United også. 

– Vi er ikke roboter

Jürgen Klopp avslørte etter 9-0-seieren at han byttet ut Harvey Elliott etter første omgang på grunn av en liten skadebekymring. Klopp valgte å være ekstra forsiktig med tenåringen på grunn av at stillingen var som den var. Liverpool ledet 5-0 til pause, og det var ingen grunn til å ta unødige sjanser med Elliotts helse. En sjekk etter kampen viste at det ikke var noen fare på ferde. 

– Harvey var god etter min mening. Fabio kom inn for ham og spilte bra han også. De vil ha gode kamper, men de vil også ha kamper de må lære av. Det er slik fotball fungerer. Vi er ikke roboter. Vi er ikke perfekte, selv om alle forventer at vi skal være det, påpekte van Dijk.