Vurderer å vrake kapteinen mot Liverpool

Manager Erik ten Hag skal ifølge lokalpressen i Manchester leke med tanken på å droppe kaptein Harry Maguire fra Manchester Uniteds startoppstilling mot Liverpool kommende mandag.

Harry Maguire startet og fullførte begge Manchester Uniteds Premier League-kamper så langt denne sesongen. Det endte med skuffende nederlag for Brighton og Brentford for de røde djevlene. Nå skal Manchester United-kapteinens plass på laget være truet.

Manchester Evening News melder i alle fall at manager Erik ten Hag vurderer å droppe kapteinen fra startoppstillingen når Liverpool kommer på besøk mandag. I 4-0 tapet for Brentford var det stopperkollega Lisandro Martinez som ble utpekt som syndebukken. Han ble erstattet av Raphael Varane foran andre omgang. Da hadde Brentford allerede scoret sine fire mål.

Lokalavisen i Manchester forstår det imidlertid slik at ten Hag nå vurderer å starte nysigneringen til 55,3 millioner pund, Martinez, sammen med Varane, mot Liverpool. Manchester Evening News er nesten sikre på at Varane kommer til å starte kampen mot Klopps menn. 

Lokalavisen viser til kilder innad i United-garderoben som melder at United-spillerne føler at ten Hags tilnærming ikke passer med deres egenskaper som spillere, og at de ønsker en mer pragmatisk tilnærming mot Liverpool.

Slik gikk det med Manchester United mot Brentford i helgen

I ferd med å gå bort fra sin opprinnelige stopperplan

Jürgen Klopps menn vant som kjent hele 5-0 over Manchester United på Old Trafford i fjor høst, og på Anfield seks måneder senere ble det 4-0 til Liverpool.

Maguire opplevde å bli vraket av midlertidig manager Ralf Rangnick etter Manchester Uniteds 3-1-tap for Arsenal i april, men 29-åringen har beholdt kapteinsvervet under ten Hags ledelse. Nederlenderen indikerte under Uniteds preseasontur at Maguire og Martinez ville være hans førstevalg på stopperplassene. 

– Tanken var ikke å styrke troppen, men å styrke laget da vi hentet ham inn, sa ten Hag om Martinez da.

Slik forklarte Erik ten Hag Manchester Uniteds 4-0 tap for Brentford

– Om Maguire er førstevalget? Jeg mener han er det, la han til.

– Han har bevist at han er det tidligere, men han må også bevise det nå og i fremtiden. Hvor mange landskamper har han for England? 60? Han har hatt en veldig imponerende karriere, og jeg forventer mye av ham. 

– Men det er også hard konkurranse internt, og det er noe en klubb som Manchester United trenger, sa ten Hag i sommer.