Pressekonferanse:– De kommende seks ukene er veldig viktige for oss

Jürgen Klopp innrømmet under dagens pressekonferanse at det er på høy tid at Liverpool begynner å plukke flere poeng.

Du kan se pressekonferansen i vinduet over, eller lese vår tekstoppdatering i denne artikkelen.

Om Trent Alexander-Arnold og landslaget

– Skal vi virkelig åpne denne boksen. Du er engelsk journalist, og vi kan ikke diskutere laguttak før VM. Dersom du vil ha min ærlige mening om dette, så vil vi skape overskrifter. Jeg er ikke manager for England. Dersom du vil diskutere det, har jeg mye jeg vil si, men jeg er ikke sikker på at vi skal gjøre det.

– Det er greit her, for jeg ser ham annerledes. Det er opplagt. Det skrives at han ikke er en god forsvarsspiller. Det er ikke sant. Hans offensive egenskaper er så ekstreme for oss. Jeg vil ta ham ut for alle lag jeg trener. Men det er Gareths jobb å finne spillere for landslaget, og England er velsignet med mange gode spillere i den posisjonen.

– Det er en vanskelig avgjørelse å ta for en landslagssjef. Dersom dere vil at England skal ha et godt VM bør dere ikke skrive for mye om dette.

Om Liverpool-troppen og skadesituasjonen

– Robbo, Curtis, Oxlade og Naby er fortsatt ute. Diaz, Jota og Nunes er tilgjengelige Vi var forsiktige med dem etter landskampene.

– Calvin er ikke klar til å spille ennå. Caoimhin vil spille for U21-laget i helgen. Han trenger mer trening. Det gjør også Konate.

Om den lange pausen

– Jeg hadde likt å spille de utsatte kampene. Jeg har ingen anelse om når de vil bli spilt. Vi får se. Jeg liker ikke å ha kamper til gode, men slik er situasjonen. Bortsett fra det, så har majoriteten av mine spillere spilt landskamper. Det er fint.

– Heldigvis fikk vi et godt resultat i vår siste kamp mot Ajax. Stemningen var god da vi tok pause. Se for dere hvordan det hadde vært om den siste kampen var Napoli! Wow, det ville ha blitt litt av en pause.

Om å kommunisere med spillere som ikke snakker engelsk

Jeg ville foretrekke at alle spillerne spiller mitt språk, eller enda bedre, at jeg snakker deres språk. Men vi har plenty med tolker og spillere som kan oversette for dem.

– Det er vanskelig, for du klarer ikke å forstå følelsene. Jeg er en følelsesladet fyr, som snakker fort på møtene.

Om VM i desember

Problemet med å ha en turnering midt i sesongen, er at spillerne som spiller i VM skal spille i ligaen en uke senere. Sesongen er veldig lang, så dette er ingen god idé. Det sa jeg fra første dag.

Om perioden frem til VM

For oss er de neste seks ukene veldig viktige. Vi har ikke fått den starten vi ønsket. Av grunner jeg både kan forklare og ikke kan forklare. Det ligger bak oss nå. Nå skal vi forsøke å plukke poeng.

Calvin Ramsay

Et enestående talent. Han har gjort det eksepsjonelt bra i en ung alder. Han er en stort talent, som jeg gleder meg til å se i aksjon. Han er ute og trener, og har hatt tre treningsøkter.

Om Andy Robertsons skade

Han har fin fremgang. Han vil ikke være lenge ute. Han er allerede tilbake i løpetrening, noe som er et godt tegn. Han kan være tilbake i neste uke, eller uken etterpå.