Sen retur for Diaz kan tvinge Klopp til å gjøre en endring

Luis Diaz reiser ikke fra California før onsdag morgen.

Mens Uruguay og Brasil valgte å legge sine privatlandskamper til Europa denne uken, har land som Colombia og Argentina valgt å spille kamper i USA i det som er siste landslagssamling før VM i Qatar.

Der skal ikke Luis Diaz og Colombia, men likevel har landslaget satt opp to kamper denne samlingen. I helgen vant de hele 4-1 over Guatemala da Diaz var på banen i en drøy time. Natt til onsdag norsk tid skal de spille mot Mexico på Levi’s Stadium i California.

Med avspark klokken 4 norsk tid får ikke Diaz satt seg på flyet før onsdag morgen, og det for en flyreise som vil være på om lag ti timer. Det kan føre til at Jürgen Klopp må ta et valg når det gjelder venstrekantposisjonen i lørdagens hjemmekamp mot Brighton.

Jota eller Nunez inn?

Mens spillerne som er igjen på Merseyside får trene hele uken, og alle de andre landslagsspillerne er tilbake senest onsdag morgen, mister altså Diaz en hel dag sammenliknet med resten.

Vi må også regne med at 25-åringen trenger litt tid for å komme til hektene etter den lange reisen fra California til Merseyside. Derfor kan det være grunn til å tro at Klopp velger å sette en av de som vanligvis har fast plass i laget på benken mot Brighton.

Diogo Jota er et naturlig valg som erstatter. Han spiller for Portugal mot Spania tirsdag kveld og vil ha god tid til å restituere inn mot helgen. Et annet alternativ kan være å benytte Darwin Nunez som venstrekant, noe han er vant med fra tiden i Benfica.

Tidligere har Liverpool satt opp privatfly for å få spillere som er langt unna tilbake så fort som mulig for å spille klubbfotball igjen.