– Defensivt har Gakpo vært strålende. Resten vil komme

Jürgen Klopp har ingen bekymringer for Cody Gakpo etter den første måneden i klubben.

Så langt har Cody Gakpo startet og spilt fire kamper for Liverpool, men så langt har han ikke vært involvert i noen scoringer for de røde.

Manager Jürgen Klopp fikk spørsmål om januarkjøpet på den lukkede delen av pressekonferansen før søndagens kamp mot Brighton.

– Forsvarsspillet hans er strålende. Nå vil dere si at vi har kjøpt en spiss, og så snakker vi om forsvarsspill, men måten han forsvarer seg på i denne posisjonen er strålende, sier Klopp.

Han er ikke bekymret for 23-åringen, og mener måten han spiller på hjelper midtbanen og laget mye defensivt.

– Fra denne sentrale posisjonen, er det virkelig dette vi trenger. Alle i dette laget er vant med å gjøre det når ballen går ut på kanten eller inn i midten til nummer 6, så er det en rundt ham. Så plutselig har det ikke vært noen der, og pasningene kan komme derfra. Mot Chelsea var det to 6-ere. Brighton hadde to 6-ere. Det er maskinrommet, det avgjørende området på fotballbanen, og vi lot bare Brighton spille ballen, og så plutselig var det over. Det kan ikke skje, sier Klopp.

Tror det snart vil løsne

Manageren tror vi snart vil se det beste fra nederlenderen også offensivt, og Gakpo kan vise til veldig overbevisende tall fra nederlandsk fotball og landslaget.

– Han er veldig god med ballen, og det kan du se på avslutningene hans. Han er en strålende avslutter. Skudd fra distanse, utmerket. Men i kampene har han hatt litt hastverk, og i perioder har han ikke vært i riktig posisjon, så dere har ikke sett det enda, sier han.

– Men det er en ekstrem styrke han har. Han har en langtidskontrakt her, så alle kommer til å se det. Jeg er veldig fornøyd. Selvsagt kan folk si «ja, men han scoret ikke», men når du kommer inn som spiss i laget vårt for øyeblikket - gratulerer… Og så bli dømt fordi du ikke scorer. Det er veldig kult, sier han sarkastisk.

IKKE BEKYMRET: Cody Gakpo må bare få det ut i kamp, sier Klopp.

IKKE BEKYMRET: Cody Gakpo må bare få det ut i kamp, sier Klopp.


Han er ikke bekymret for spissen sin.

– Internt er selvsagt alt fint. Han har det fint. Han er en smart gutt, og ønsker virkelig å lære, og er en god lytter, så alt er bra med ham. Med Cody har vi fått et veldig viktig våpen igjen, at han er en som kan linke spillet sammen. Han kan spille på kanten, men også sentralt, sier han.

Darwin Nunez er en helt annen spillertype.

– Når Darwin spiller der ligger han høyere, og går inn i bakrom og slike ting, så de har ulike ferdigheter. Det har også vært tydelig at vi aldri har spilt med en tradisjonell midtspiss før, selv da Sadio Mané spilte i den posisjonen, så trakk han seg ned i banen. Det er ikke spillet til Darwin. Han ønsker å få andre typer baller, og er en håndfull der. Alt ville vært fint dersom alle var friske og du kunne bygge noe der, men vi har ikke hatt muligheten til det ennå.

Brighton - Liverpool spilles søndag kl. 14.30, og vises på V Sport 1 og Viaplay.