– Det er ingen grunn til å gå i detalj, men dere kan tenke selv

Under den lukkede delen av fredagens pressekonferanse fikk Jürgen Klopp spørsmål om hvorfor en ny kontrakt for Roberto Firmino ikke er i orden ennå.

Roberto Firmino har bare noen få måneder igjen av sin kontrakt med Liverpool, men signaler både fra manageren og spilleren har tydet på at partene kan komme til enighet om en forlengelse på et par år. 

Under den lukkede delen av pressekonferansen fredag gjentok Jürgen Klopp at han håper å beholde brasilianeren, men innrømmet at Firmino selv kan ha andre planer.

– Det er normale greier, svarte Klopp om grunnen til at angriperen ikke har signert en ny kontrakt ennå. 

– Hva kan være grunnen, sett fra deres ståsted? Det er ingen grunn til å gå i detalj, men dere kan tenke selv. Hva kan det stå på?

– Det kan være tid, det kan være penger, eller slike ting, men det er helt normalt.

Firmino signerte den kontrakten som nå er i ferd med å løpe ut i april 2018. Han har vært på Merseyside i åtte år siden overgangen fra Hoffenheim.

Brasilianeren har ikke spilt for Liverpool siden seieren over Southampton i november, da han har gått glipp av de sju siste kampene på grunn av en skade i baksiden av den ene leggen som han fikk på trening like før jul. 

Mange om beinet

32-åringen må når alle er skadefrie konkurrere med Luis Diaz, Darwin Nunez, Cody Gakpo, Diogo Jota og Mohamed Salah om en plass i angrepsrekka.

– Bobby kjenner situasjonen her, og vet hva jeg mener om ham. Det er klart. Det er ikke så mye mer å si. Det er ikke noe problem, eller noe slikt. Situasjonen er bare som den er. Jeg kan ikke se noen problemer, sier Klopp. 

– Han er en viktig spiller. I første del av sesongen var vi ikke i kjempeform, men Bobby var den eneste som hadde en ganske god sesong. Han var trolig den eneste som spilte på sitt normale nivå i mange av kampene.

Klopp innrømmet at han ikke visste hva som er spillerens planer fremover, men hintet om at det ligger et kontraktstilbud på bordet allerede. Firmino har spilt 348 kamper for Liverpool siden han kom til klubben i 2015, og har gjort 107 mål.

– Han er veldig viktig for å binde lagdelene sammen, og han er god på små flater. Han er viktig for måten vi ønsker å spille på. Han vil kanskje ikke passe inn hos alle klubber i verden, men definitivt hos de fleste. Han er en spiller med fotballintelligens. Han kan prege kampene og score mål. Han er veldig uegoistisk på toppen av alt dette, og det er ikke så vanlig. Han er en stor spiller.

– Jeg vet ikke 100 prosent hva som er hans planer. Kanskje er det noen annen som vil gi ham et bedre tilbud. Jeg vet ikke. Det kan skje. Men ja, jeg ønsker at han blir værende hos oss, og alt er som det skal være akkurat nå. Det er tidlig i januar ennå, og transfervinduet er ikke stengt, så vi får se.

Spilleren selv uttalte nylig til LFC Magazine at han trives på Merseyside, så alt skulle ligge til rette for at en ny kontrakt blir signert.

– Det er utrolig å spille fotball på høyeste nivå her, med store spillere og stjerner i fotballen. Jeg er lykkelig her, og planen min er å bli her og hjelpe Liverpool FC, sa Firmino selv til siste utgave av klubbens egen publikasjon.