– Det kommer an på budene

Jürgen Klopp åpner for at Nat Phillips kan forlate klubben i januar.

Rhys Williams ble hentet hjem fra sitt utlån i Blackpool denne uken, og det kan ha åpnet døren for at Nat Phillips kan bli solgt før overgangsvinduet stenger natt til onsdag. Jürgen Klopp fikk på fredagens pressekonferanse spørsmål om midtstopperen kan forlate klubben. 

– Det kommer an på budene. Vi må være forberedt på alt. Deadline day er 31. januar. Vi får se, jeg vet ikke, sa Klopp til journalistene. 

I sommer ble det meldt om interesse for Phillips fra flere hold, men han ble værende på Merseyside på grunn av skadesituasjonen på midtstopperplass i klubben. Så langt har det blitt fem kamper for 25-åringen denne sesongen. 

Han var borte fra trening denne uken, men det skyldtes ikke at han er involvert i en overgang. I stedet har stopperen pådratt seg en kraftig forkjølelse, kunne Klopp fortelle.

Ti millioner?

Det er nå to år siden Phillips spilte seg inn i hjertene til Liverpools supportere da han var med på redningsaksjonen som sendte de røde til tredjeplass på tabellen da midtstopperne i klubben falt som fluer. 

Siden den gang har det imidlertid blitt lite fotball for «Boltons Baresi». Kun tre kamper fra start, og kun åtte opptredener totalt. I fjor fikk han en opptur da han tilbrakte vårsesongen på lån i Bournemouth og var med på å rykke opp til Premier League. 

Førstelagsfotball kan ha gitt mersmak, og spørsmålet nå er om noen klubber har lyst til å betale det Liverpool krever. James Pearce i The Athletic spår at klubben ønsker seg ti millioner pund. 

– Jeg synes det er utrolig at ingen klubber har vært villig til å betale for ham. Han er en trygg midtstopper, og jeg kan ikke huske at han har gjort en feil i Liverpool. De er nok klare til å snakke om en overgang hvis de får et bud på ti millioner, sier Pearce i podcasten Walk On denne uken.

Planen var i utgangspunktet at Phillips skulle bli værende ut sesongen etter at Virgil van Dijk ble skadet, men med Williams på plass er det nå bra med dekning på stopperplass.