Dette mener Klopp er grunnene til Liverpools svake sesong

– Det må være en sammenheng, sier Jürgen Klopp. En utmattende forrige sesong og en trøblete sommer er bakteppet for 2022/23-sesongen der mye har gått skeis.

Jürgen Klopp snakket på den lukkede delen av fredagens pressekonferanse lidenskapelig og detaljert om hva som kan være grunnene til Liverpools drastiske svikt i prestasjonene denne sesongen. På spørsmål om den lange og utmattende forrige sesongen, med 63 kamper inkludert tre finaler og en intens innspurt i serien, har noe med saken å gjøre, var svaret følgende: 

– Det må være en sammenheng, sier han ifølge The Athletic.

– Vi kan si det nå, men det fantes ingen data om det. Ingen hadde spilt så mange kamper med så mange finaler før. Vi var fulle av adrenalin og var høytflyvende. Vi dro på ferie, men vi var klare for neste kamp, sier Klopp. 

Han tror imidlertid det var umulig å spå hvordan forrige sesong ville påvirke denne. 

– Ingen hadde forutsetninger for å vite det, sier han.

Skadeproblemer og dårlig timet Asia-turné

Så hva gikk egentlig galt gjennom sommeren? 

– Vi hadde en ferie, selv om den ikke var for lang. Vanligvis klarer guttene seg med det. Alle så bra ut da vi møttes igjen, men så begynte det da Diogo kom tilbake fra landslagssamling og ble skadet. Så ballet det på seg. Det er sånn det begynner, sier Klopp.

Ibrahima Konaté, Curtis Jones, Naby Keita og Alex Oxlade-Chamberlain var blant de andre som ble skadet i fjor sommer. Thiago gikk på sin side ut med en skade i serieåpningen mot Fulham 6. august.

– Vi hadde få midtbanespillere tilgjengelig. Derfor hentet vi inn Arthur, men så ble han også skadet. Veldig mye uflaks, sier manageren. 

Her kan du se den første delen av Klopps pressekonferanse: 

Han spør seg selv om han ville gjort noe annerledes, og nevner turneen Liverpool hadde i Asia, med besøk i Singapore og Thailand. 

– Jeg ville ikke reist til Asia den første uken av oppkjøringen. Ikke fordi Asia ikke er flott, men jeg ville heller reist dit den tredje uken. Men det er utenfor vår kontroll. Ting blir bestemt og så jobber vi ut fra det. Det er neppe hele grunnen, men det ville vært bedre å gjøre det annerledes, sier Klopp.

– Vi prøver å finne løsninger

Klopp snakker også om den mentale utmattelsen etter forrige sesong.

– Vi var i et superpositivt humør. Vi kunne ha vunnet alt, men så gjorde vi plutselig ikke det. Sånn er det. Det kan skje. 

– Derfor er vi der vi er, og nå snakker vi som om vi ligger på sisteplass, men det er vi ikke. Når du er Liverpool og avstanden til Champions League-plassene blir større føles det som om man er på bunnen av tabellen, men takk gud for at vi ikke er det, sier Klopp. 

Han legger til at han ikke bryr seg om det som har skjedd i fortiden. 

– Nå er det vanskelig, og det beklager jeg, men vi prøver å finne løsninger. Tro meg. Vi har ikke fått det til å flyte denne sesongen, det har ikke vært lett et eneste sekund. Fotballen vår ser annerledes ut, men jeg kan love deg at det ikke er fordi guttene eller jeg ikke vil. I så fall kunne vi ha løst det med det samme, sier Klopp. 

Han avslutter med å si følgende: 

– Jeg elsker å være her og å være del av Liverpool med hele støtteapparatet. Uavgjort føles som tap, og det elsker jeg fordi det er sånn det må være. Men nå handler alt om å være klar til neste kamp.